БДЖ вози безплатно участниците в детски литературен конкурс

  • 17 юни 2018 07:39

  • 2628
  • 0
БДЖ вози безплатно участниците в детски литературен конкурс
© Булфото (Архив)

За дванадесета поредна година „БДЖ-Пътнически превози” ЕООД ще осигури безплатното пътуване на децата, които ще участват в организирания от Българското национално радио XXXV Национален радиоконкурс за детско литературно творчество „Искри 2018”.

Това съобщиха от пресцентъра на БДЖ.

Конкурсът отново ще събере талантливи деца от цяла България, които ще получат своето заслужено пространство в националния ефир. С влак до столицата ще пътуват седем от отличените деца, които живеят в градовете Бургас, Варна, Търговище и Казанлък. Националният железопътен превозвач ще осигури и прибирането на младите творци по родните им места след приключването на 35-ото издание на конкурса.

Ръководството на „Холдинг БДЖ” ЕАД подкрепя инициативата на Българското национално радио, чрез която се дава възможност за приобщаването на децата към културните ценности и тяхното съхраняване.

Националният радиоконкурс за детско литературно творчество „Искри” е най-стария конкурс у нас за деца до 16-годишна възраст. Всяка година през него преминават творби на над 300 деца, не само от България, а и на българчета, живеещи извън пределите на страната (Молдова, Украйна, Бесарабия, Западните покрайнини, Германия, Австрия, САЩ).

Конкурсът не фиксира определена тема и дава пълна свобода на участниците. Допускат се всички възможни жанрове, в които творят децата – от стихове, приказки и гатанки до новели, повести, пътеписи и пиеси.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
2628 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини