Шествия в подкрепа и против хората с различна сексуалност ще се проведат в столицата

  • 09 юни 2018 08:13

  • 4290
  • 25
Шествия в подкрепа и против хората с различна сексуалност ще се проведат в столицата
© Булфото/Архив

Няколко шествия в подкрепа и против хората с различна сексуална ориентация ще се проведат в София днес, което може да доведе до затруднения в движението по ключови улици и булеварди.

За единадесета поредна година под мотото "Различни хора, равни права" в столицата ще се проведе София Прайд. Участниците в него ще се събират от 16.30 ч. на Паметника на Съветската армия, а шествието им е предвидено за 19.00 часа. Те ще преминат по бул. "Цар Освободител", бул. "Васил Левски", ул. "Ген. Йосиф Гурко", ул. "Г. С. Раковски" и бул. "Княз Ал. Дондуков".

Преди дни общински съветник от ВМРО изпрати сигнал до министъра на вътрешните работи, с който настоя за забрана на провеждането на събитието. В края на май излезе и декларация на политическа група "Патриоти за София – ВМРО и Атака" в Столичния общински съвет, с която те се обявиха против подкрепата на Столичната община за част от събитията.

Светият синод на Българската православна църква също излезе с позиция против провеждането му.

Междувременно от 18.00 часа при пилоните на НДК “Национална Съпротива” организира шествие под надслов "Да запазим децата от разврата". Участниците в него ще се движат по бул. "Патриарх Евтимий", ул. "Граф Игнатиев", бул. "Христо и Евлоги Георгиеви", пред сектор "А" на Национален стадион "Васил Левски", по алеята покрай сектор "Г" на стадиона до езеро "Ариана" и в Борисова градина.

По рано-през деня, от 14.00 часа пред Народното събрание, е заплануван първият за България национален "Поход за Семейството". Събитието е в подкрепа на традиционния брак между мъж и жена и християнските семейни ценности. Подобни шествия се очаква да се проведат и в още 4 големи български града - Пловдив, Варна, Бургас и Русе. В столицата то ще е с маршрут - бул. "Цар Освободител" до пл. "Независимост", бул. "Княз Ал. Дондуков", бул. "Княгиня Мария Луиза", бул. "Витоша" до НДК и пл. "България".

От 17.00 часа също пред НДК концерт "За Възраждане на семейните ценности" организира и партия "Възраждане". Той ще се проведе под формата на митинг-събрание и е с краен час 20.00 часа.

От столичната полиция уверяват, че са взети всички необходими мерки за недопускане на инциденти и нарушения на обществения ред по време на събитията. Преди, по време и след тях полицейски служители от СДВР, подпомагани от техни колеги от ГД "Национална полиция“ ще бъдат ангажирани в обезпечаването на сигурността, охраната на обществения ред и организацията на движение в града. На обявените сборни места ще бъдат изградени буферни зони за участниците в обявените събирания. В обособените зони няма да бъдат допускани лица във видимо нетрезво състояние, маскирани или носещи забранени предмети и вещи като огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове.

При необходимост, по направленията на придвижване на шествията, поетапно ще бъде спирано и възстановявано движението по пътното платно. От СДВР призовават случайно преминаващи граждани в района на провежданите прояви, да проявят толерантност и да спазват стриктно указанията на униформените.

Последвайте канала на

Весела Найденова
4290 25

Свързани новини

Коментари 25

Добави коментар
Budaland

2018.06.10 | 06:59

25
Що не протестирате заради 20 евро детски надбавки??? Точно заради това вече няма деца в България, а не защото гейовете и лесбийките не могат да раждат!
Психиатър

2018.06.09 | 10:34

11
Всички мъже са малко или много хомосексуални! Едни са явни, други го правят тайно, трети демонстрират хетеросексуалност цял живот от страх да не си помислят нещо другите, при последната група т.н. “хомофоби”, хомосексуалната незадоволеност се трансформира в демонстрация на агресия и омраза към такива хора, което след това води до ред други комплекси и психични отклонения, когато достигнат средна възраст. При жените всичко това е много по-слабо изразено, тъй като при тях възпитанието като деца е по-друго ... Това е научното обяснение … Няма смисъл повече да се коментира тази тема …
Dok

2018.06.09 | 15:55

24
​Ти си толкова психиатър,колкото пеедерастията е нормална.Явно си поредния пеедал,който се опитва да ни убеди че стоманата се добива от каучук.Ограмоти се малко обратен!!! Има научни трудове които доказват, че да си пеедал е болестно състояние.Поне в половината свят е забранено,и се приема като болест лявата резба.Само в еврогеейските държави пеедалите не са преследвани от държавите в които живеят.Заври си ценностите от зад за да си направиш кефа, но не на нас плиткоумни изявления.Всъшност аз нямам нишо против,кой какво прави в дома си и какво си слага отзад,но да ми се прави демонстрация и да се рушат християнските а и човешките ценности не съм съгласен.
Joro

2018.06.09 | 13:35

21
​Ти си толкова психиатър,колкото пеедерастията е нормална.Явно си поредния пеедал,който се опитва да ни убеди че стоманата се добива от каучук.Ограмоти се малко обратен!!! Има научни трудове които дфоказват че да си пеедал е болестно състояние.Поне в половината свят е забранено,и се приема като болест лявата резба.Само в еврогеейските държави пеедалите не са преследвани от държавите в които живеят.Заври си ценностите от зад за да си направиш кефа но не на нас плиткоумни изявления.Всъшност аз нямам нишо против,кой какво прави в дома си и какво си слага отзад,но да ми се прави демонстрация и да се рушат християнските а и човешките ценности не съм съгласен.
Един

2018.06.09 | 14:37

23
За такива изяви се плаща яко от някъде, сигурен съм че власта и общината получава пари за провеждането им!!!
Истината

2018.06.09 | 14:33

22
Занимават хората с боклуци, и заливат света с простащина, за да го крадът по-лесно!!!
100

2018.06.09 | 13:31

20
Адолф е бил прав за всичко и всеки !
...

2018.06.09 | 10:53

12
Кога хетеросексуалните ще си направим шествия, че да им го наврем в очите на останалите? Как така ще си позволяват да спират да мислят, че ни има и нас за секунда? Най-вероятно двете им майки или двамата татковци са ги раждали. Сарказмът настрана, писна ми от тяхната агресия спрямо останалите. С нищо не им преча, да ме оставят намира и те, просто предложение!!!
Пламен

2018.06.09 | 13:31

19
Нормалните хора не можем да си направим парад, защото сме прекалено заети да работим и да изкараме пари за да могат да си позволят тази педерастия.

Plamen

2018.06.09 | 13:25

18
Не разбирам,какво се опитват да докажат тези гейове. Това е педерастка работа.
Никой с нищо не им пречи. Никой не им е забранил,каквото и да било, но трябва да обикалят столицата и да избиват комплексите си.
Страната тъне в мизерия и проблеми,но тези са решили,че има повече от два пола и трябва да го показват. Родителите им с право се срамуват от тях.
Хомофоб

2018.06.09 | 13:24

17
Гнусни педерасти , България ви мрази !
Веселин Иванов Василев

2018.06.09 | 08:53

1
Дайте им късче земя и да си правят държава.

2018.06.09 | 12:46

16
Да, има доста запустяла земя в България - да им се даде за държава.

2018.06.09 | 12:41

15
Шествие в подкрепа на педерастията могат да направят само седерастите от СДС, нормалните българи се срамуват от седесарските ценности.

Добави коментар

Водещи новини