ВМРО иска МВР да забрани гей парада в София

  • 05 юни 2018 11:54

  • 5594
  • 0
ВМРО иска МВР да забрани гей парада в София
© Pixabay

В сигнал до вътрешния министър Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018 общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера настоява МВР да забрани провеждането на София прайд на 9 юни, съобщава пресцентърът на партията.

Контрера, който е зам.-председател на постоянната комисия по обществен ред и сигурност към Столичния общински съвет, посочва, че е недопустимо да се изграждат контролно-пропускателни пунктове, да се пречи на гражданите, часове преди гей парадът да премине през парка. Според Конотрера е недопустимо и да се блокират цели улици и тротоари като зони за сигурност "за едно де факто частно парти".
Карлос Контрера, цитиран в информацията, подчертава, че не е нормално 1200-1300 полицаи да охраняват парада и да се харчат по над 160 000 лв. от бюджета на МВР. При такава полицейска охрана означава, че има данни за заплаха за обществения ред и в този случай МВР трябва да ги предостави на Столична община, а парадът или да се забрани, или да се премести на друго място, в друг ден и час, пише в сигнала си общинският съветник, според съобщението.
Представителят на ВМРО упреква министъра на вътрешните работи, че за втора поредна година не взема отношение по темата и допуска явно нарушаване на закона, "за да се угоди на организаторите на гей парада, които никога не са изявявали желание да си покрият разходите по охраната".

"Смятам, че МВР удобно се крие при всеки гей парад, отказва информация и същевременно с лека ръка праща кохорти полиция от половината държава да пазят това екзотично мероприятие, разбира се, с парите на българските данъкоплатци. Политическото ръководство на МВР трябва да отчете острата реакция на българското общество срещу Истанбулската конвенция - доказателство, че българите не приемат подобни постановки, в това число и провеждането на гей паради", е написал в сигнала си Контрера.

Последвайте канала на

Десислава Станева
5594 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини