Владимир Владимиров: Държавата трябва да се намеси в БДЖ, иначе влаковете ще спрат

  • 01 юни 2018 08:51

  • 1964
  • 4
Владимир Владимиров: Държавата трябва да се намеси в БДЖ, иначе влаковете ще спрат
©

Ако няма държавна намеса в БДЖ, а смятам, че това трябва да бъде направено, железницата трябва да спре.

Това заяви в ефира на БТВ изпълнителният директор на БДЖ Владимир Владимиров. Припомняме, вчера стана ясно, че част от сметките на железницата са запорирани, но те не смятат да разпродават активи. По-късно транспортният министър Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета обяви, че ако се вземе помощ за БДЖ от бюджета, то тя ще бъде заеми и този въпрос трябва да се подложи на референдум. "От сметките има изтеглени 20 млн. лв. Съдът е определил да бъдат взети 40 млн. лв., като на този етап са изтеглени половината. Към момента положението в железниците в краткосрочен план е спокойно, защото побързахме да изплатим заплатите на служителите, преди сметките да бъдат запорирани. Следващият месец обаче ще бъде много голям проблемът и няма да е само заради заплатите. Няма да можем и на доставчиците да плащаме. Държавата трябва да се намеси с една сума от около 100 млн. Миналата година в края тя се намеси, тази година остатъкът трябва да бъде платен”, допълни той.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1964 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Бай

2018.06.02 | 02:25

4
Този не обясняваше ли само преди месец от същия стол в същото студио, какви светли бъднини чакат БДЖ, какви нови влакове, какви нови трасета и скорости, какви чудеса, и как ще ходим до морето за 3-4 часа? Между другото това последното го беше казал и преди 8 години.
Спокоен

2018.06.01 | 09:39

3
Няма смисъл от влак при такава крадлива управа
докога наливане на пари

2018.06.01 | 09:21

2
НАЛИ СЕ РАЗВИВАХТЕ ПРЕКРАСНО И ВЕЧЕ ПОЧТИ "БЯХТЕ ИЗПЛАТИЛИ" ДЪЛГОВЕТЕ? И ЗА КОЙ ПЪТ ВРЪЩАТ ТОЯ ДРУГАР, ДЕТО МАЙ Е ВИДИМО ЧЕ НЕ СТАВА, АМА Е "НАШ"? И ЗАЩО ЩЕ НИ БЪРКАТ В ДЖОБОВЕТЕ, ВМЕСТО ДА Я ФАЛИРАТ ТАЯ "КАЦА БЕЗ ДЪНО"? ОСТАВКИ - И ТОЯ И МИНИСТЪРА!
Петър Запрянов

2018.06.01 | 09:14

1
Понеже нашия град е засегнат от тази бъркотия пиша.Неможе от Симеоновград да пътуваме до София за 6 часа.При положение,че се наляха близо милиард в отсечката Свиленград-София.Европейските товарни композиции минават през гарата с над 100км/час. А ние седим в чакалнята на новата гара на старата пейка от старата гара.В заключение,кажете не искаме пътнически превози и ги закрийте.

Добави коментар

Водещи новини