Инвестират 40 милиона лева за модернизиране на градския електротранспорт в Плевен

  • 25 май 2018 09:06

  • 1218
  • 0
Инвестират 40 милиона лева за модернизиране на градския електротранспорт в Плевен
© Булфото (архив)

В Плевен - седмият по големина град в България, ще бъдат инвестирани общо над 40 000 000 лева за развитието и модернизирането на градския електротранспорт. Това заяви ръководителят на общинското предприятие "Тролейбусен транспорт" инж. Ангел Несторов.

Изградената тролейбусна мрежа нарежда града на челно място в страната по електрифициране на масовия градски транспорт - над 95 на сто от маршрутите са електрифицирани, всички градски квартали са свързвани с тролейбуси.

В първия етап на проекта за подобряване качеството на обслужването с електротранспорта са вложени над 23 милиона лева - по-голямата част от тях са европейски средства. Сега следва развитието на проекта с инвестиция от нови 17 милиона лева.

Те са предвидени за доставка до август на 14 тролейбуси и две специализирани сервизни машини. С тези средства ще бъде внедрена и Електронна система за таксуване на пътниците и изградена Система за видеонаблюдение на ключови кръстовища в града. Тези новости ще бъдат реализирани в рамките на следващите три години. 

Радина Лазарова
1218 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини