Плевен от август ще разполага с 14 нови тролейбуса за градския транспорт

  • 22 май 2018 17:58

  • 1080
  • 1
Плевен от август ще разполага с 14 нови тролейбуса за градския транспорт
©

В края на юни в Плевен пристигат първите седем нови тролейбуса по проект за развитие на интегрирания градски транспорт, съобщи пресцентърът на общината.
Общата стойност на проекта е над 17,2 млн. лв., от които европейското съфинансиране е 14,2 млн. лв., а националното - 2,5 млн. лв. Община Плевен ще участва със собствени близо 465 000 лева.

Проектът е най-големият, реализиран от местната администрация по ОП "Региони в растеж", и е продължение на предходния, като е насочен към намаляване на вредните емисии, шума и към подобряване на качеството на транспортните услуги, отбеляза зам.-кметът Милен Яков.

През август ще са в движение общо 14 нови тролейбуса. От старите ще останат шест - един ще е учебен, един - музеен експонат, а останалите ще бъдат за резервни части. Най-новите машини ще имат възможност да се движат и на акумулаторни батерии.

Проектът предвижда внедряване на електронна система за таксуване, която ще замени досегашните билети - не по-рано от 2019 г. На 16 пункта ще се изгради и система за видеонаблюдение.
Ще бъдат подменени амортизираните сервизни машини на общинската фирма "Тролейбусен транспорт".

Във връзка с изграждането на контролен и билетен център, от 15 юни продажбата на абонаментни карти ще се осъществява в старото тролейбусно депо, а не в сегашния билетен център, уточняват от пресцентъра на общината.

Нора Виткова
1080 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини