Мая Манолова свиква среща по проблемите на здравеопазването

  • 23 май 2018 08:30

  • 1206
  • 1
Мая Манолова свиква среща по проблемите на здравеопазването
© Булфото (Архив)

Омбудсманът Мая Манолова организира обществена дискусия по проблемите на здравеопазването.

Форумът ще се състои днес, 23 май 2018 г., от 11.00 часа в институцията на омбудсмана – ул. „Георг Вашингтон“ № 22, съобщиха от пресцентъра на омбудсмана.

Поводът са десетките жалби на граждани, съсловни, професионални и пациентски организации, които сигнализират за системен недостиг на финансови средства в сектора, което се отразява негативно върху достъпа и качеството на предлаганите медицинските услуги у нас. Напрежението в системата поражда скандали, протести и фалити на лечебни заведения, а потърпевши от тези негативни тенденции са както гражданите като пациенти и здравноосигурени лица, така и работещите в сектора, чиито трудови права са застрашени.

Поканени за участие в дискусията са народни представители, всички отговорни държавни институции, министърът на здравеопазването, управителят и членовете на НС на НЗОК, експерти и граждани, Български лекарски съюз, Национално сдружение на общопрактикуващите лекари, Асоциация на областните болници, Национално сдружение на частните болници, Българска болнична асоциация, Сдружение на общинските болници, Българска асоциация на професионалистите по здравни грижи, Българска стопанска камера, Център за защита на правата в здравеопазването и други съсловни, професионални и пациентски организации.
 

Последвайте канала на

Веселина Спасова
1206 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.05.24 | 05:31

1
Да чуем първо за Костинброд...

Добави коментар

Водещи новини