Мирослав Найденов: С помощите за с. Бисер се злоупотребява

  • 08 февруари 2012 08:51

  • 8790
  • 22
Мирослав Найденов: С помощите за с. Бисер се злоупотребява
© Булфото

Пред БНТ министърът на земеделието и храните Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на каза, че се злоупотребява с помощи за пострадалите от голямото наводнение в харманлийското село Бисер.

По думите му, първи на опашката се редели хора, които не са пострадали от бедствието. Найденов определи това като "типично българска работа". Той съобщи, че се създава инициативен комитет от жители на с. Бисер, които знаят добре кои техни съселяни са пострадали от бедствието и ще следят за реда при раздаването на помощите. "Когато утре се докара бялата техника, тя ще бъде разпределена от хора от този комитет, които познават пострадалите", заяви земеделският министър и призова хората да не злоупотребяват с помощите.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
8790 22

Свързани новини

Коментари 22

Добави коментар

2012.02.13 | 01:12

22
Изобщо не го вярвам това. Първо, кой точно "не е пострадал" в Бисер? Второ, това че евентуално къщата ти не е отнесена, не означава, че имаш какво да ядеш. Трето, отказвам да повярвам, че тези хора, които се познават и живеят заедно от години, ще се държат по такъв начин. И какво значи "злоупотребяват"? Някой със зимник пълен с хляб е взел първи хляб от помощи, за да го продава после да съселяните си ли? Я се осъзнайте, ако обичате. Три метра вълна от скъсана язовирна стена... та кой казвате "не е пострадал"?
123

2012.02.13 | 01:12

21
При наводнението през 2005 в двора ми имаше вода до кръста.Два лева не получих помощ, а тези които бяха на по-високо си изхвърлиха във водата стари телевизори и перални за да се правят на жертви.На комшията му отплаваха дървата за огрев, а надолу по улицата хората ги прибират.Вечерта и навеса замина за вторични суровини.Сега е същото защото тук е пълно с боклуци.Както е казано "един умира друг му го завира"

2012.02.12 | 01:33

20
И какво излиза, че цялата ни държавна система не знае как и не може да определи в едно село от 200 къщи кой е пострадал и кой не е. И се налага това да се прави от някакъв селски комитет, защото държавата явно не знае колко хора живеят там, кои са тези хора, те какво имущество притежават недвижимо, например, животни и т.н. а автомобилите им не се знае колко са въпреки че трябва да са регистрирани. И сега става бой на негри в тъмна нощ. И като бяха там гражданска защита и военните не можаха ли да направят една група да ходи и да види кои къщи са пострадали и кои не са и да мери докъде е било нивото на водата и да цъкат точки с един джипиес и да правят снимки с един обикновен фотоапарат и да се документира. Да не би да е много сложно? А сега какво? Имало било мошенници. Много ясно, то къде няма.

2012.02.12 | 01:32

19
В много държави няма,но ние не сме една от тях.......един очеваден пример-Япония след земетресението.............И не се чудете после,защо управниците ни крадат-просто всички от това племе сме боклуци.
Румен Гълъбинов

2012.02.12 | 01:31

18
Отлаганата у нас с години тема за покриване щетите от природни бедствия отново става актуална по време на криза и затова е удачно да има катастрофичен пул за имуществено застраховане. Застрахователната премия ще бъде поносима за българските граждани и ще бъде по подобие на румънския модел. В момента поради високия риск от земетресения и наводнения в България е най-удачно създаването на катастрофичен пул по примера на Румъния. Идеята е в него да се акумулират средства, с които да се покриват щети при настъпване на големи природни бедствия. Очаква се през първите няколко години от функционирането на катастрофичния пул да бъдат застраховани по-голямата част от жилищните имоти у нас. В момента едва 7-8% от сградите имат застраховка, покриваща риска от природни бедствия. Размерът на премиите ще зависи и от това в кой район се намира сградата, като вероятно ще бъдат определени три или четири основни зони с отчитане също и на типът на строителството. Така ще се образува една матрица на параметричната застраховка за природни бедствия, по която ще се изчислява размерът на премиите и съответно на обещетенията.
W W W . O R I G I N A L N I . BE --- Е

2012.02.10 | 01:36

17
W W W . O R I G I N A L N I . BE --- ЕВРОПЕЙСКО ПЪРВЕНСТВО 2012 - КУПИ ТЕНИСКА НА ЛЮБИМИЯТ СИ ОТБОР !!!
Нора Милчева

2012.02.10 | 01:36

16
Много жалко, че трима министри стоят там и не могат да разпределят продукти за 800 човека , как тези хора управляват министерствата си. Господин Борисов с тези хора как ще ни изведеш от кризата.
123

2012.02.10 | 01:36

15
Тези министри стоят там за да ги снимат и показват на телевизора
xd

2012.02.10 | 01:29

14
krum ne e rqzal race a e 4upil pi6qli
EMIL

2012.02.10 | 01:29

13
Tia sa za Krumovite zakoni-racete,ili da platiat vsichko troino i publichno nazidanie za pozor!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини