Децата на Враца рисуваха азбуката в навечерието на 24 май

  • 22 май 2018 13:14

  • 586
  • 0
Децата на Враца рисуваха азбуката в навечерието на 24 май
© pixabay.com

Възпитаниците от детските заведения в община Враца участваха днес в празника "Децата на Враца рисуват", по време на който са рисували буквите от българската азбука, съобщиха от общинския пресцентър.

Кметът на общината Калин Каменов е открил празника и поздравил участниците в него. Събитието е част от програмата за 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, се посочва в съобщението.

Децата от Враца са представили и празничен концерт и изложба на тема "Веселите буквички", допълват от общината. Кметът Калин Каменов е наградил с грамоти възпитаниците на детските градини, участвали в празника и в общинските инициативи "Децата на европейска България" и "Децата на Враца спортуват".

Програмата за отбелязване на Деня на българската просвета във Враца продължава утре с награждаване на най-изявените учители, ученици и културни дейци през 2018 г. Тържествената церемония по връчването на Наградите на кмета на община Враца за постижения в образованието и културата започва от 18 часа в Градската концертна зала. На 24 май от 10 часа започва традиционното шествие по улиците на града от пл. "Македония" до паметника на Светите братя Кирил и Методий до сградата на общината, където ще се състои и общоградското тържество.

От 18,30 часа в голямата зала на театъра врачани могат да видят музикалния спектакъл "На нея с обич! Емил Димитров", с който ще завърши и празничната програма.

Последвайте канала на

Нора Виткова
586 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини