Кристалина Георгиева: Трябва да се готвим за по - сериозни бедствия

  • 07 февруари 2012 12:06

  • 1095
  • 1
Кристалина Георгиева: Трябва да се готвим за по - сериозни бедствия
©

В цяла Европа се очаква затопляне на времето до две седмици и това може да доведе до нови бедствия заради снеготопенето. Тук сме, за да дадем препоръки за справяне с бедствията.

Това каза пред БНТ българският еврокомисар Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование, която пристигна у нас, за да посети бедстващите след вчерашните наводнения райони.

По думите й, страната ни, както и цяла Европа, трябва да се подготвят за по-сериозни бедствия, които могат да настъпят при топенето на снега.

Тя съобщи, че е разговаряла с министъра по управление на евросредствата Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник за възможността да се пренасочат пари от структурни кохезионни фондове, с които да се помогне на бедстващите райони. Георгиева каза, че следобед ще разговаря и с премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Тя още веднъж уточни, че България може да разчита на средства от фонда за солидарност на ЕС, ако щетите от наводненията надхвърлят 0,6% от БВП.

Българският еврокомисар посочи, че има нова програма за управление на водите в България, в която се предлага да се създаде ясна система за контрол на язовирите. "Трябва да имаме много по-голяма подготовка за превенция, която трябва да започне от централно ниво", категорична бе Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1095 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Простакиня селска

2012.02.09 | 00:37

1
Умри мръсен селски боклук.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини