Мая Манолова се срещна с шивачките от затворената фабрика "Абонданца"

  • 08 май 2018 17:25

  • 2561
  • 0
Мая Манолова се срещна с шивачките от затворената фабрика "Абонданца"
© Булфото (архив)

Омбудсманът Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на се срещна днес следобед с работничките от затворената фабрика "Абонданца". Срещата бе по искане на жените, които посрещнаха Манолова с букети цветя и ръкопляскания. Шивачките подариха на омбудсмана икона на Св. Иван Рилски в знак на благодарност, че след една година протести всички 173 работнички са успели да получат неизплатените си заплати от Фонда за гарантиране на вземанията за 1 май т.г.

Повечето от шивачките имаха да получават по две заплати за 2016 г., както и допълнителни плащания. Някои от тях имаха неизплатени по 2000 лева, уточняват от пресцентъра на омбудсмана. Жените пожелаха на Манолова много здраве и сила за успех. Подаръкът е от целия колектив, на който върнахте достойнството, уточниха шивачките. Наистина съм трогната, победата е обща. От вас се научих, че човек трябва да се бори докрай и да не се отказва, дори когато нещата изглеждат безнадеждни, каза Манолова и уточни, че да се убеждава парламента е "много трудна работа".

Манолова каза, че във Фонда за гарантиране на вземанията до този момент са постъпили 4500 заявления от работници, но шивачките от Дупница са сред първите с изплатени суми. Изплатени от фонда към момента са близо 400 хиляди лева. Предстои в следващите седмици да бъдат изплатени още около 3,5 милиона лева, каза още Манолова. Сред първите ще са работници от фирма "Енемона" - от енергийния сектор.

Законът не е съвършен, ще има сигурно още какво да се работи, каза пред шивачките Манолова. Тя посочи още, че през следващата седмица й предстоят срещи с ръководството на НОИ, Инспекцията по труда и Фонда.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2561 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини