Питат Борисов защо се бавят парите за Перперикон

  • 03 февруари 2012 20:26

  • 985
  • 1
Питат Борисов защо се бавят парите за Перперикон
© Булфото

Граждански комитет от Кърджали поиска премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г да отговори защо се бави изплащането на парите за Перперикон, спечелени в националната кампания „Чудесата на България”, съобщава БНР.

Тя се проведе преди една година и в нея скалният град на траките зае второто място. На победителите в класирането беше издаден символичен чек за 1 милион лева.

За да получи сумата, общината в Кърджали трябваше да разработи проект за развитие на култовия комплекс. Предложи изграждане на посетителски и информационен център, но Министерството на културата върна идеята за преработване. Така миналата есен беше направен нов технически проект за реставрация и консервация на части от Перперикон, снабдени с необходимите разрешителни. До момента обаче няма отговор за съдбата на проекта.

Гражданският комитет определя резултатите от националната кампания като изключително неясни за Кърджали. Представители на организацията дори изразяват опасения, че има вероятност сумата от 1 милион лева за Перперикон изобщо да не бъде дадена или парите да се пренасочат към други археологически обекти. 

Писмото е адресирано и до министрите Симеон Дянков и Вежди Рашидов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
985 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
nnn

2012.02.04 | 09:39

1
em ako sa predstavili smeshen proekt, s koito tehnite averi da lapat, i ne sa saglasuvali s tezi koito puskat darjavnite pari... iavno nito sa bili skromni, nito sa predlojili dostatachno da izpalnitelnata vlast

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини