Недоволни перничани блокираха пътя за Брезник

  • 24 март 2018 15:57

  • 1942
  • 4
Недоволни перничани блокираха пътя за Брезник
© Фейсбук (архив)

С възгласи "Искаме асфалт" жители на пернишкия квартал "Рудничар" блокираха в 14 ч. движението към и от Брезник. Автомобилите се отклоняваха по обходен маршрут.

Хората са недоволни от плачевното състояние на улиците и инфраструктурата в квартала. Децата ходят с найлонки на училище, дори училищният автобус не идва да ги взима, защото няма откъде да мине, разказаха хората. Канализацията е изградена частично, няма улично осветление, последният асфалт в квартала е полаган в края на миналия век .На един от протестиращите - Кирил Сергиев, му изгоряла къщата, защото поради липса на път пожарната не успяла да стигне навреме, предаде БТА.

Заради лошото състояние на улиците и линейки не могат да се качат, не е възможно дори да свалим малките с детски колички, или с колело, оплакаха се хората. Освен това кварталът бил пълен с агресивни кучета, които нападали и хора, и животни. Заради кучетата жените не смеят да отидат на работа, на пазар, децата на училище, разказаха протестиращите.

Недоволните заявиха, че ако не бъдат предприети мерки, ще се обединят със съгражданите си от квартал "Каменина", които заради подобни проблеми протестираха на обяд, и ще блокират централен път. Протестът продължи до 16 ч.

Филип Епитропов
1942 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
ало перник,

2018.03.26 | 08:39

4
нали имахте страхотна червена кметица, що не ви е направила пътищата бе. да не би щото не ядехте асвалт
модераторски педал

2018.03.25 | 18:49

1
НЯМА ЧЕРВЕНИ И ЗЕЛЕНИ. ИМА КРАДЦИ-ПРЕСТЪПНИЦИ и БЕДНИ ОГРАБЕНИ БЪЛГАРИ. ДРУГОТО Е ЛЪЖА и МАНИПУЛАЦИЯ.
опорна точка

2018.03.25 | 18:51

3
Да се внушава:" Асфалт не ядем"!! Много балък сА Фана тролчета изроди мои на тази опорка 13-та година хи хи. Завъртете пак, един метеж пак ако има начин..
ТИКВАТА

2018.03.25 | 18:50

2
ОТ 10 ГОДИНИ Е НА ВЛАСТ ,ХАРЧИ МИЛИАРДИ ВСЯКА ГОДИНА и ДЪРЖИ БЕДНИ БЪЛГАРИТЕ. КЪДЕ Е АСФАЛТА ????

Добави коментар

Водещи новини