Пожалиха крадците на парно

  • 14 март 2018 09:39

  • 1951
  • 3
Пожалиха крадците на парно
© Pixabay

"Топлофикация София" не е направила нито една проверка за кражба на топлинна енергия в сгради етажна собственост през този отоплителен сезон. Това стана ясно от данни на дружеството, предоставени на "Телеграф".

Не сме получили нито едно искане за такава проверка от наши абонати, оправдават се от дружеството.

Нито един блок не е поискал и заснемане с термокамера на фасадите на сградите за уличаване на незаконно ползващи топлинна енергия от радиатори, които уж са демонтирани, твърдят от топлофикацията, която освен доставчик на топлинна енергия е и също топлинен счетоводител.

Досега топлинните счетоводители правеха внезапни проверки на случаен принцип за кражби на топлина. Случайният избор бе сред абонати, които са заявили нулево потребление или пък имат много махнати радиатори. Този сезон, обаче почти няма абонати, заявили нулево потребление, защото правилата за това много се затегнаха. Изисква се подпис на домоуправителя, плюс този на съседите от всички страни на апартамента. Освен това при пътуване извън страната, то трябва да е за поне три месеца.

Проверките за кражба на топлинна енергия могат да се правят с термокамера, без да се влиза в жилището. Те обаче излизат доста солено. За целта етажната собственост трябва да плати 43,50 лв., а за анализ на данните – 125,22 лв. Ако сградата е с топлинен счетоводител „Топлофикация София“, цените са малко по-ниски.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1951 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.03.14 | 15:21

3
Не правят проверки, защото си разхвърлят всичко на тези, които плащат!

2018.03.14 | 10:29

2
Заради крадците на парно, плащам по 50 лв месечно цяла година за апартамент, в който не живея и са свалени радиаторите! :(
това е

2018.03.14 | 10:24

1
такса мощност,понеже минават тръбите през вас .Всички я плащаме,не си единствения рекетиран.Много сме!

Добави коментар

Водещи новини