Фандъкова с амбициозни планове за София, разкри къде ще се ремонтира

  • 13 март 2018 08:35

  • 232
  • 0
Фандъкова с амбициозни планове за София, разкри къде ще се ремонтира
© БНТ

От първия ден, в който приключи обилното снеготопене, екипите бяха изкарани и започна почистването на улиците и междублоковите пространства. Районните кметове имат задачата да следят. Това каза в сутрешния блок на БНТ кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

Тази зима беше динамична и за първи път имахме миене на улици още през януари месец, добави тя.

Започнаха и ремонтите на уличната мрежа. По тях работят над 20 екипа. Работи се по план и информацията за ремонтите се качва на сайта на Столична община. За тази седмица са предвидени 40 ремонта, обяви Фандъкова. Тя съобщи, че има отделна програма за ремонт на тротоари, по която ще бъдат насочени значителни средства.

Една от най-ефективните мерки за по-чист въздух е миенето на улиците. Тази година по принцип сме заложили с около 1,8 млн. лв. повече от миналата година. Ако можем да отделим средства от зимното почистване, те задължително ще отидат отново за миене. Това ще се види и почувства от гражданите. Вече бяха измити основни булеварди. Възложила съм да се мие поетапно, но непрекъснато. Мисля, че само за няколко дни се видя ефекта по основните улици и булеварди, сега остава да се влезе и в кварталите, посочи Фандъкова.

Тя обяви, че тази година ще бъде направена цялостна реконструкция на централната столична улица "Граф Игнатиев". Предстои цялостна реконструкция на канализацията и водопровода, които са много стари. Ще бъдат ремонтирани и прилежащите площади "Славейков" и "Гарибалди". Дала съм задача за организация на работата по булевард "Арсеналски". Там предстои изграждането на тролейбусна линия, която да осигурява връзка с метрото на кварталите "Гоце Делчев", "Манастирски ливади", "Стрелбище". През лятото ще продължим с работата по разширението на бул. "Монтевидео". Също от миналата година остана участък от бул. "Тодор Каблешков" и бул. "Борис III", по който ще продължи работата. Предстои и работа по реконструкцията на трамвайните линии – по бул. "Борис III" и ул. "Каменоделска", обясни столичният кмет.

Инвестициите ни в образователна инфраструктура са сериозен и доказан наш приоритет. През тази година предвиждаме почти двойно увеличение в сравнение с миналата година. Продължаваме да строим усилено и целенасочено нови детски градини в кварталите, в които все още има проблем. Предстои откриването на четири нови детски градини и предстои строителството на още осем детски градини. Новият ни акцент е разширение и строителство на училища. Моята мечта е да направим модерни училища. Планираме да проектираме и да започнем поетапното строителство на поне четири нови училища, заяви Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
232 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини