Започна Съборната света литургия, която отслужват патриарсите Неофит и Кирил (снимки)

  • 04 март 2018 10:16

  • 1960
  • 0
Започна Съборната света литургия, която отслужват патриарсите Неофит и Кирил (снимки)
© Булфото

В патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски" започна Съборната света литургия, която отслужват българският патриарх Неофит и Московският и на цяла Русия патриарх Кирил заедно с български митрополити и с духовници от руската църковна делегация, придружаваща патриарх Кирил в тридневното му посещение у нас, посветено на 140 години от Руско-турската война.

Двамата патриарси в началото на службата са седнали на тронове в центъра на катедралата, а около тях са българските и руските духовници, участващи в Съборната света литургия.

По време на литургията, която се очаква да продължи до около обяд, патриарх Неофит и патриарх Кирил ще отправят слова в храма, след което ще си разменят и подаръци. Сред дошлите на литургията в патриаршеската катедрала са бившите премиери Симеон СакскобургготскиСимеон Сакскобургготски Симеон Сакскобургготски е роден на 16 юни 1937 г. в София. Той е син на Цар Борис ІІІ и Царица и Георги БлизнашкиГеорги Близнашки Проф. Георги Петков Близнашки е роден на 4 октомври 1956 г. в с. Скравена, Софийска, директорът на Дирекцията по вероизповеданията при Министерския съвет Емил Велинов и вярващи, дошли да отдадат почит на загиналите в Руско-турската освободителна война.

Московският патриарх и на цяла Русия ще има среща днес с президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, ще посети и руския храм "Св.Николай" в София, след което ще отпътува от България.

Последвайте канала на

БТА
1960 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини