Откриват първата въздушна линия от София до Любляна

  • 28 февруари 2018 12:08

  • 1495
  • 0
Откриват първата въздушна линия от София до Любляна
© novini.bg

Първата редовна въздушна линия между София и Любляна ще бъде открита до няколко месеца. Това обяви заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Велик Занчев, по време на първото авиационно събитие от програмата на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

Той заяви, че авиационният сектор в Европа трябва да се съсредоточи върху модернизирането на инфраструктурата, внедряването на нови технологии и подобряването на връзките между държавите.

По думите му, в Югоизточна Европа проблемът с авиационната свързаност вече не стои с такава острота, заслуга за което имат няколко авиокомпании, които обслужват редовните линии между страните в региона.

„Необходими са още усилия за подобряването на свързаността на София със столиците на държавите от Западните Балкани“, допълни Занчев. Той изрази увереност, че преките въздушни линии от България до други южноевропейски и балкански държави ще се увеличават.

България подкрепя стратегическите документи и свързаните с тях законодателни предложения на Европейската комисия, каза заместник-министърът. Той припомни ангажираността на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз да работи за постигането на напредък и общ подход по новия регламент за защита на конкуренцията във въздушния транспорт.

Занчев приветства инициативата на Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA) и ДП „Ръководство на въздушното движение“ да работят заедно по стратегия за развитие на българското въздушното пространство.

Авиационният форум „Въздушният транспорт – двигател за просперитет“ се провежда със съдействието на Международната асоциация за въздушен транспорт. Участници в днешното събитие са представители на авиокомпании, доставчици на аеронавигационно обслужване, летища, въздухоплавателни администрации и специалисти.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1495 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини