Питат бизнеса в Търговищко от какви кадри има нужда

  • 21 февруари 2018 10:16

  • 800
  • 1
Питат бизнеса в Търговищко от какви кадри има нужда
© Pixabay

Бизнесът от област Търговище посочи в анкета кои професии търси. Допитването показва още, че повечето фирми от региона са готови да предоставят условия за учебна практика на ученици и студенти, информира БТА.

Част от резултатите на продължаващата анкета за потребностите на работодателите от работна сила бяха представени пред членовете на Постоянната комисия по заетост към Областния съвет за развитие.

В региона се търсят фадромисти, заварчици, счетоводители, готвачи, стругари, фрезисти, машинни инженери, шлосери, тапицери, машинни оператори, експерти външна търговия, снабдители, мотокаристи, дърводелци, общи работници, механизатори и др. Анкетата се провежда по идея на областната управа и започна през декември миналата година.

От този месец и Агенцията по заетостта започва на своята електронна страница подобно проучване, като анкетата ще бъде отворена за попълване до 28 февруари. Бюрата по труда в област Търговище са изпратили анкети на близо 600 фирми от региона, от които очакват обратна връзка. Потребностите на работодателите ще се проучват два пъти в годината - през февруари и през август.

Последвайте канала на

Десислава Станева
800 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.02.21 | 16:05

1
От работници които да не искат заплата а само да работят дълго и продължително без умора а бизнеса да богатее.Боклуци какво ги питате.

Добави коментар

Водещи новини