Рехабилитират близо 10 км от пътя Червен бряг - Чомаковци

15 февруари 2018 14:16

Рехабилитират близо 10 км от пътя Червен бряг - Чомаковци
©
886 0

По ОП "Региони в растеж" ще бъдат рехабилитирани близо 10 км от път III-306 Червен бряг - Чомаковци, съобщи пресцентърът на АПИ. Инвестицията е за близо 7,5 млн. лв.

Подписани са договорите за изпълнение на строително-монтажните работи и за надзор при рехабилитацията. Проектът е включен в лот 17 на ОП "Региони в растеж" 2014-2020 г.

През 2013 г. по ОП "Регионално развитие" Агенция "Пътна инфраструктура" /АПИ/ основно ремонтира 26 км от третокласния път. С рехабилитацията на 10-километровия участък ще бъдат обновени общо 36 км от път III-306 Луковит - Червен бряг - Чомаковци - Кнежа, който е основна комуникационна връзка между областите Плевен и Ловеч и осигурява бърз достъп до автомагистрала "Хемус".
Ремонтните дейности ще започнат при подобряване на метеорологичните условия. Срокът за изпълнение е 15 месеца.

Проектът предвижда цялостна подмяна на пътната настилка, подобряване на отводняването, нова хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничителни системи. Основно ще бъдат ремонтирани две мостови съоръжения - над р. Златна Панега в Червен бряг и над р. Бриша в Чомаковци. Предвидено е на входа на Чомаковци при 17-ти км на път III-306 да бъде изграден нов мост на мястото на съществуващото стоманено съоръжение. 700 метра от паважната настилка на ул. "14-ти септември" в Червен бряг, която съвпада с третокласния път, ще бъде подменена с асфалтова.

Десислава Станева
886 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини