Анастасов: Опозицията преекспонира случаите в Мировяне, Скравена и Перник

  • 31 януари 2012 08:14

  • 898
  • 1
Анастасов: Опозицията преекспонира случаите в Мировяне, Скравена и Перник
©

Вече минаха три седмици от случая в Перник, когато се самоуби един от похитителите и убийците на 17 - годишната Мирослава.

МВР закъсня с подробностите около информацията в Перник, заяви председателят на вътрешната парламентарна комисия Анастас Анастасов в сутрешния блок на БНТ.

Той поясни, че днес в комисията ще бъде изслушан вътрешният министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа и главният секретар Калин ГеоргиевКалин Георгиев Калин Георгиев е роден в Пловдив. Завършва руска филология в Пловдивския университет за случая Мировяне, Скравена и Перник. Зад всяко едно от трите събития стоят длъжностни лица и носят своята отговорност.

Анастасов каза, че е важно да се установи точно какво се е случило със Стойчо Стоев. Единствено и само прокуратурата може да даде отговор на въпроса дали е имало още едно лице, замесено в отвличането и убийството на Мирослава, каза той. Анастасов уточни, че парламентът не може да даде този отговор на базата на предоставените данни, защото тогава би имало намеса в изпълнителната и в съдебната власт.

Опозицията преекспонира случаите в Мировяне, Скравена и Перник, категоричен е Анастасов.

Абсурд е да се говори за ръст на полицейско насилие. Миналата година е имало оплаквания по 30 - 40 такива случая, а през 2006 година те са били много повече, поясни председателят на вътрешната комисия в Народното събрание.

Според Анастасов ще има вот на недоверие заради случилото се, независимо от това какво ще се случи с анкетните комисии.

Последвайте канала на

Десислава Станева
898 1

Коментари 1

Добави коментар

2012.01.31 | 10:19

1
Това е пълен фарс, вижте как действа полицията по другите държави - Германия или пък САЩ, там направо стрелят! Да не искате да милват с перце престъпниците? Грешки се правят на всякъде, няма какво да се правите на кой ми вдигна полата..

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини