Калин Георгиев: Ръководителят на операцията в Перник плачеше по телефона

  • 27 януари 2012 08:04

  • 3825
  • 12
Калин Георгиев: Ръководителят на операцията в Перник плачеше по телефона
©

Най-старшият по време на обиска на Стойчо, заподозрян в отвличането и убийството на Мирослава в Перник, беше комисар Цоновски, който е началник отдел контратероризъм в ГДБОП и аз го уважавам невероятно много. Това заяви в предаването Бодилник по ТВ7 главният секретар на МВР Калин ГеоргиевКалин Георгиев Калин Георгиев е роден в Пловдив. Завършва руска филология в Пловдивския университет.

Когато се получиха конкретни данни за наличието на тялото на Мирослава, колегите работиха при изключително тежки условия. По време на разпита на Стойчо се стигна до един прийом на събиране дори на интимна информация, което води до даване на показания срещу самия себе си. Това обаче е метод на работа, който няма да разкривам, каза главният секретар на МВР. Цоновски плачеше по телефона, не можеше да говори. Сега вместо да го стимулирам, трябва да го накажа, защото е извършил непростима за професионалист грешка. Ако Стойчо беше решил вместо да се самоубие да насочи оръжието срещу останалите щяхме да имаме още един случай като в Белите брези. Наистина това е непростима грешка, призна Георгиев.

По отношение на случая в Мировяне изтичането на информация към семейство Начкови от страна на МВР за предстоящата операция е обект на проверка. Журналистите успяха за кратко време да достигнат до информация, че семейството в действителност се занимава с контрабанда, докато службите не успяха да се организират толкова бързо, призна главният секретар на МВР.

Действията по планираните операции в Мировяне и Перник е осъществена от професионалното ръководство, за което нося отговорност аз. Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г говори за равнище на отговорност и каза, че аз имам 50 000 подчинени. За да не се допускат подобни пробойни, трябва да създавам необходимата организация, каза Георгиев. МВР е било убивано от политическата класа, която ни атакува в момента. Това е крехка система, отношенията вътре в службите са много чувствителни. Изграждането на един оперативен работник не става за кратко време – не може да извадиш някого и да го замениш веднага с друг, каза главният секретар на МВР. Процесът на приемственост и предаване на умения е прекъснат, тъй като в МВР през годините са правени чистки.

Полицаите трябва бъдат обучавани не само на етика, но и на естетика. Когато спрат някого, полицаят трябва да отдаде чест, да носи правилно униформата, препоръча главният секретар. Валери Йорданов е чудесен професионалист, директор е на СДВР и управлява над 7000 души и е добър професионалист. Да бъде подхвърлен подобен човек като жертва на скандала щеше да бъде пагубно, каза комисар Георгиев.

Понякога е добре професионалната ти репутация да пострада, но нещата в разследването да вървят. Аз съм привърженик на този вид комуникация, отколкото сега да се похвалим с нещо и доказателствата после да не издържат в съда, каза главният секретар.

Последвайте канала на

Novini.bg
3825 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар
полицай-че

2012.01.30 | 18:15

9
гл.секретар К.Георгиев е свястно момче, но иска да работи но явно не може да се справи с шуробаджанащината в МВР-то. Не може да носи отговорност за 50 000 души от главните комисари, през инспекторите та до хигиенистките ако щете / те също са в 50-те хиляди/. Знаещият и можещият състав от МВР напусна или пенсионира. Това са хора с около 20г стаж на 45-50г вряли и кипяли в службата, а тези който останаха на служба със опит не се толерират. Последните работят за стаж за до пенсия и си "кютат" в службата. Младата вълна на 5-6г служба дойдоха /особено тези от АМВР/, и искат да стават началници, по думите на един от тях - "за това съм учил". Явно в тази академия гледат само екшън филми, идват добрите бият лошите и филма свършва, но като се събудиш - друго става. тези последните са много далеч от истината и доста встрани. При провеждане на конкурси за каквато и да е била длъжност, никой не се интересува от професионалните и лични качества на кандидатите, а "кой на кой е човек". Политиците - народните представители си разменят приказки по разни телевизионни форуми, кой да бъде уволнен, кой да си дава оставката за някаква случка в ежедневната работа на служителите, но те нямат представа че в МВР-то няма хора на ниските изпълнителски длъжности - 30% местата за полицаите са незаети, за инспектори - също, само началници има но няма кой да командват. А тези които работят в МВР са с малък опит. Един полицай не става порицай за три месеца.. Също така и началниците на ниските нива не стават за нищо, и затова работата не върви.... Гл.комисар Георгиев коментира качествата на свестните служители какъвто е и В.Йорданов, но той сам не може да се оправи. Да каже какво прави гл.секретар и ще се направи с НЕКЪДЪРНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ от всички нива в МВР./ а те на много / Според мен те са спирачката за добрата работа в МВР.

2012.02.07 | 01:59

12
Какво свястно момче е Калинчо бе? Докато работеше в МВР-Пловдив, работеше не за пловдивчани, а за Кирил Рашков! След банковия обир в Сливен го има заснет на камера как подшушва на една от банкерките да благодари "и на премиера, и на премиера"! Как може да наирчате "свястно момче" едно тъпо продажно лайно? Един долен подлизурко? А по темата - бил плакал шефа на полицията? БОЛИ МЕ ОНЯ РАБОТА! Мен ме интересуват сълзите на близките на убитото момиче, които ще бъдат поредните родители, които няма да видят справедливост за смъртта на детето си! Интересува ме също така шибаните педали, които твърдяха месеци наред, че Мирослава е избягала извън страната, защото родителите й били алкохолици, да бъдат НАКАЗАНИ! За неизпълнение на служебен дълг, за клевета и за измама! Писна ми от шибаните некадърни полицаи, които "се жертват и се градят с години"! ВСЕКИ работещ в България се гради с години! И почти всяка професия, която не е в офис, изисква хората да се жертват!

2012.01.30 | 18:17

11
Кажи бе, Калинчо, какво правят антитерористи в един криминален случай, като този в Перник? А за случая в Мировяне, който дори не искам да коментирам, какво правят там? Значи журналистите първи са разбрали, че към семейството е "изтекла информация". Ами ние защо ви плащаме заплати, като журналистите работят по-добре от вас, а? И кой журналисти имаш предвид? Тези които пишат каквото Боко им нареди ли? Не се ли усещате, че с всяко изказване се осирате все повече? Нали сте психолози. А може би сте психопати.
знаещ

2012.01.30 | 18:16

10
Просто на това момченце трябва да му се вземе думата. Правилно не е говорил до момента. Най-голямата чистка до момента в МВР я направиха Цветанов, Флоров и компания. И то по времето на този плачко, като Главен секретар. При извършената чистка много професионалисти с доказани качества бяха махнати и на резонното запитване, че няма кой да обучи състава отговора от този корифей на мисълта беше - "ми те криво ляво ще се оправят". Е резултата е вече налице.

2012.01.30 | 18:14

8
Изглежда свестен
nekoi si

2012.01.29 | 06:27

6
deba i 4engetata mrusni gadni dolni pomii!nemoga da vi gledam be mur6i sus sme6ni 6apki tip cokalo

2012.01.29 | 06:27

7
abe si4ki 4engeta ste boklluci trebva da se vuorajavame i VOINAna si4ki institucici maikata i ebahta eiiii
mihail

2012.01.28 | 10:47

5
Непоносими сте вече разбирате ли го това.Хората ви нямат доверие .В тази държава който не става за нищо друго става полицай ,това са фактите.А тоя да реве на майка си по телефона.Некадърни комплексари-непоносими сте .
варна

2012.01.27 | 22:32

4
То няма такива лицемери,оправдават се сега,на съжаление искат да го докарат и ще успеят ние българите сме си такива,повечето ще кажат,"ми така е ко е виновен човека,и полицията може пък хората наистина да са били контрабандисти на цигари"Айде сега господа полицаи единият не трябвало да се хвърля като жертва,и кои го казва комисар,че гарван гарвана око вади ли,скапана държавица си имаме и хубава родина но нямаме оправия...само крадци и измекяри ни управляват...

2012.01.27 | 22:32

3
Как няма да плаче,взема си заплатата,всеки месец и то без никакви данаци,; а моя данък за месец е 250-300лв;знаят си всеки месец рекета от курви и наркомани,и няма да плачи ли ,ще изиграе даже роля от драматичния театър,затова като са некадърни аут,има свестни и мислещи полицаи.
ceco

2012.01.27 | 13:03

2
vinovnite trebva da se gonqt ot policiqta ne moje da prebivate xora i posle da se nakazvate s mamrene i tem podobni gluposti za6toto posle obiknovenite xora vi nqmat vqra
aaaa

2012.01.27 | 13:03

1
salzite nema da varnat deteto bokluci takiva nali be6e v germaniq da pie kokteili be trebva da si xodite vednaga vsi4ki

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини