Столичани ще дишат по мръсен въздух и днес, ще проверяват извънредно колите

  • 26 януари 2018 06:41

  • 2368
  • 4
Столичани ще дишат по мръсен въздух и днес, ще проверяват извънредно колите
© novini.bg

Столичани ще дишат по мръсен въздух днес. За това алармира и кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска във Фейсбук.

"На 26 януари се очаква превишение на нивата на фини прахови частици. За намаляване на замърсяването моля жителите и гостите на София при възможност да не използват личните си автомобили и да пътуват градски транспорт, както и домакинствата, които се отопляват на дърва и въглища, при възможност да използват електрически уреди за отопление или друго екологично отопление", призовава Фандъкова.

Тя посочва, че е възложила на Столичен инспекторат, съвместно с РИОСВ, да направи извънредни проверки на пунктове за вторични суровини и автосервизи за нерегламентирано изгаряне на отпадъци. Пътна полиция при СДВР ще извършат пък извънредни проверки на автомобилите за нивата на вредните газове и техническата изправност на системите им за преработка.

"Съветите на лекарите са гражданите с респираторни заболявания, както и малките деца, и възрастните хора, да избягват продължителен престой на открито. При ходене пеша гражданите да изберат маршрут, който не е покрай големите градски булеварди", апелира Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2368 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
d

2018.01.26 | 21:52

4
В София винаги е било мръсно и навсякъде, не само въздуха. Преди 25 години София не се виждаше от Витоша заради сиво-жълта мръсотия, а тогава нито колите са били толкова много, нито хората.
до Иво баш селянина

2018.01.26 | 17:47

3
Как да не мое до края като навсякъде се домъкнаха селяци дето със смъкнати гащи и с вирнат гъз се бият на кой да се нанижат. Иво а такива като теб само твърди частища филтрират през устите си.
до Иво селянина

2018.01.26 | 17:47

2
нашия град е вашата столица! вие превърнахте града ни в кочина, стойте си на село и развивайте родните си места, заради хора като вас се “набиват” всички пари в София
Иво

2018.01.26 | 17:47

1
Софиянцииии, като ви е мръсен въздуха не вели харесва, ама всички пари до се набивот в София ви харесва! Е то не може и душата в рая и хуя до края!

Добави коментар

Водещи новини