Кална вода потече от чешмите на цял Добрич

  • 24 януари 2018 08:29

  • 866
  • 1
Кална вода потече от чешмите на цял Добрич
© Pixabay

Мътна кална вода потече вчера от чешмите на цял Добрич, пише „Монитор”. Неприятната изненада тръгна още от сутринта, когато добричлии решиха да се изкъпят или поне да се измият, преди да тръгнат на работа.

„Водата е като боза – не само че не става за пиене, но не става и за гледане. И това е цял ден”, заяви гневно Енчо Енчев, жител на кв. „Добротица”. Никой от ВиК не си направи труда да информира хората нито за причината, нито да ги предупреди да не консумират тази вода, негодуват добричлии.

Екип на РЗИ-Добрич е взел проби от мътната вода. Резултатите се очакват чак след седмица.

От ВиК уточниха, че в Помпена станция „Батово” е проникнала кална вода и докато това се установи, мръсната вода е попаднала в тръбите, а оттам се е понесла и по магистралния водопровод към Добрич. От водното дружество са взели мерки, изпуснали са пожарните хидранти, за да се източи замътената вода, но докато това се случи, от чешмите тече мръсна вода, застрашаваща здравето на хората.

Междувременно, от ръководството на ВиК - Добрич, поканиха на среща Инициативния комитет на протестиращите срещу увеличението на цената на водата. „На срещата присъства целия борд на директорите, беше и Областният управител на Добрич. Къде говорихме цивилизовано, къде повишавахме тон, важното и най-хубавото от цялата среща бе, че Бордът на директорите пое ангажимент за широко обсъждане на проблемите с ВиК и водоснабдяването като цяло, с участието на граждани, на кметове, на общественици”, заяви Майя Сапожникова, един от инициаторите на двата водни протеста в Добрич.

Последвайте канала на

Novini.bg
866 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.01.24 | 11:55

1
ко са оплакват толбухинци, боза теч от чешмите им

Добави коментар

Водещи новини