Километрични опашки на Дунав мост

  • 29 януари 2012 20:21

  • 1100
  • 0
Километрични опашки на Дунав мост
© Булфото

Сложна остава ситуацията на ГКПП Дунав мост, съобщи Лора Любенова, говорител на Главна дирекция „Гранична полиция”. От Румъния за влизане в България има повече от десет километра чакащи товарни автомобили, по данни на румънските гранични власти.

От българска страна на изход опашката от товарни автомобили е около 15 километра. Има информация, че заради технически проблеми в кантара на Гюешево, пропускането върви по-бавно.

На ГКПП Калотина на излизане от България няма чакащи товарни автомобили. На влизане за България от сръбска страна опашката е повече от десет километра. Обяснението е, че камионите са изчаквали студения фронт, който е бил и в Европа, и затова са се събрали толкова много, идвайки към сръбско-българската граница. Не е имало спиране на обработването и пропускането на автомобили, то се извършва с нормално темпо.

Нормализирано е движението на българо-турската граница. На ГКПП Капитан Андреево на излизане има по-малко от 1 км опашка от ТИР-ове, което е нормално за трафика. Няма натрупване. На вход от турска територия има около 1,5 км опашка. На ГКПП Лесово на излизане от страната опашката е около 2 км, на влизане – около километър.

Последвайте канала на

1100 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини