Днес Нено Димов ще се запознае с инвестиционното намерение за втория лифт в Пирин (видео)

  • 04 януари 2018 12:31

  • 1032
  • 1
Днес Нено Димов ще се запознае с инвестиционното намерение за втория лифт в Пирин (видео)
© Bulfoto (архив)

„Предстои ми среща с инвеститори по-късно днес“, съобщи министърът на околната среда и водите Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе във връзка с инвестиционните намерения за втори лифт в Банско, предаде репортер на novini.bg.

„Разбирам, че ще има протести довечера и на Е-79 и в София. Протестите са нормална форма и част от демокрацията“, посочи той.

В отговор на въпрос какви са възможните решения за добива на природен газ в Генерал Тошево министърът обясни: „Приоритет на правителството е запазването на здравето и живота на хората. Ще търсим решение в тази посока. Имахме работна среща вчера с министъра на енергетиката и на земеделието. Продължаваме проверките и на информацията, получена вчера“.
„Докато не съберем информация по всички подадени сигнали няма да процедираме с ОВОС. Изпратили сме до 8 институции становища и чакаме отговорите“, уточни той. „Инвеститорът е прав, че референдумът не е задължителен при ОВОС, но сигналите, които сме получили и становищата, които очакваме ще бъдат взети предвид в процедурата по приемането на доклада“, поясни Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе.
„Експертният съвет може да излезе с 4 решения. Първото да не одобри инвестиционното намерение. Второто- да го върне за преработване. Третото да го върне за доработване и четвъртото е да го одобри“, каза още той.

Десислава Станева
1032 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ОТ комунисти И рубладжий !!!!

2018.01.04 | 16:18

1
ИЗГОНИМ ЛИ ПРОДАЖНИТЕ ПЕДАЛИ рубладжии ВЪВ СИБИР И КРАДЛИВИТЕ комунистически ПЕДАЛИ ВЪВ С.КОРЕЯ ЗАПОМНЕТЕ БЪЛГАРИЯ ЩЕ СТАНЕ РАЙ ЗА ЖИВЕЕНЕ

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини