Посрещаме Новата година

Във връзка с новогодишния концерт "Сцена под звездите", който ще се проведе тази вечер на площад "Княз Александър 1" от Столичната община въвеждат временна организация на движението, а от Центъра за градска мобилност осигуряват нощно движение на обществения транспорт.

От 8.00 ч. днес до 6.00 утре сутринта се забраняват се престоят и паркирането на автомобили на паркинга между Националната художествена галерия и сградата на Народното събрание 2.

От 9.00 ч. днес до 16.00 ч. утре пътни превозни средства няма да мога да влизат по улица "Аксаков" между улиците "Георги Бенковски" и "Дякон Игнатий", по улица "Георги Бенковски" между улица "Аксаков" и булевард "Цар Освободител". Забраната важи и за улица "Княз Александър І" между улица "Съборна" и площад "Княз Александър І", както и по улица "Леге" между улица "Съборна" и площад "Атанас Буров".

От 14.00 ч. днес до 16.00 ч.
утре ограниченията се отнасят за булевард "Цар Освободител" между площад "Независимост" и улица "Георги Раковски".

В новогодишната нощ столичани и гостите на София ще могат да разчитат на обществения транспорт.

Нощно движение е организирано на трамваи с номера 5, 7, 8, 12, 18, 20, 22 и на тролейбусни линии 1, 2, 4, 9. По отношение на автобусите с нощен режим на движение ще са колите по линии 11, 83, 102, 78, 85, 94, 285, 309, 310, както и 76, 213, 604.

Метрото също ще се движи през новогодишната нощ. Метровлаковете от МС "Младост 1" до МС "Витоша" ще са на интервал 20 минути, тези от МС "Младост 1" до МС "Бизнес парк София" ще се движат на 40 минути. Такъв ще е интервалът на мотрисите и по линия от МС "Младост 1" - МС "Летище София".

Новогодишният празничен концерт в Бургас днес започва в 22,30 часа на площад "Тройката" в центъра на града. За доброто настроение на празнуващите, ще се погрижат R&B певицата Сантра, група "Celebration" и хип-хоп изпълнителят Dее, който ще влезе в ролята на водещ. За празнуващите под открито небе е предвидено хубаво вино и новогодишна баница след зарята в полунощ.

Благоевградчани ще посрещат по традиция заедно Новата 2018 година под открито небе на площад "Георги Измирлиев". Празничната програма, организирана от община Благоевград, ще предложи вечерта приятни изненади и музикални подаръци. За настроението на всички ще се погрижат изявени певци и танцьори от Пиринския край. Сцената в новогодишната нощ ще бъде пред зала "22 септември".

Празнично посрещане на 2018 година организира Община Кюстендил. Празникът ще започне в полунощ на 31 декември срещу 1 януари, на централния площад "Велбъжд". В концертната програма ще вземат участие народната певица Боряна Василева и фолклорната формация "Играджии". За всички, които ще присъстват на празника около елхата, ще има подаръци. Те ще бъдат раздавани чрез томбола. Кметът на Кюстендил Петър Паунов традиционно ще поздрави кюстендилци в първите минути на Новата година.

С празнична заря и концерти на духовия оркестър и формация "Хаджии" гражданите на Ямбол ще посрещнат Новата година край украсената 15-метрова жива кримска ела пред сградата на общината.

Час преди полунощ започва празничното новогодишно веселие на площад "Свобода" в Хасково. Основен изпълнител ще бъде народният певец Николай Славеев. Празникът ще продължи след фойерверки в 0,00 часа.

На площада пред общината в Сливен от 23.30 часа ще започне общоградско веселие "Заедно в новогодишната нощ" с участието на фолклорен оркестър "Хаджии". Новата 2018 година ще бъде посрещната с празнични илюминации.

От Сидни до Ню Йорк, от Токио до Берлин - светът трескаво се готви да посрещне настъпващата 2018-та година, съобщава БНТ.

САЩ

Нюйоркският „Таймс скуеър“, където въпреки очаквания студ, милиони ще посрещнат 2018-та, вече е готов за голямото шоу. Освен добро настроение, популярни певци и заря, задължителна част от новогодишната нощ там са и конфетите. Ето защо беше направена и генерална репетиция дори на този елемент от празненството.

Великобритания

Метални преграждения и отново забрана за внасяне на опасни предмети въведоха и в Лондон, където с настъпването на новата година започва и впечатляващо светлинно шоу. Кулминацията на небесния спектакъл е в района на Окото на Лондон.

Германия


Берлин също е в очакване на грандиозно новогодишно парти, което ще се простира от Брандербургската врата до Колоната на победата. Мерките за сигурност са засилени, издаден е и списък със забранени за внасяне в района предмети.

Италия


400 полицаи ще патрулират по улиците на Рим в новогодишната нощ, а историческият център ще бъде забранен за коли в продължение на 48 часа.

Испания

Властите в Мадрид решиха да допуснат само 20, вместо обичайните 25 хиляди души на емблематичния площад Плаца дел Сол, където в 12-ия час забиват камбаните, а с всеки звън по традиция испанците изяждат по един грозд.

Русия


Облечени като Дядо Мраз хора танцуваха в ритъма на самба на предновогодишно парти. Бразилските ритми обаче всъщност прозвучаха в Москва.

Бразилия

А в самата Бразилия също се готвят за Новата година. Десетки хиляди цветни балони полетяха в небето над Сао Паоло. Местни хора почетеха богинята на морето на плажа Копакабана в Рио. С песни и танци, облечените в бяло бразилци предложиха на богинята цветя и други дарове в замяна на закрила през новата година.

Япония

Религиозни ритуали и в Япония, където са сред първите, които ще посрещнат 2018-та. Будистки монаси от древната столица Нара почистиха статуите в храма Якуши. Монасите вярват, че докато махат прахта от статуите на Буда, пречистват и себе си от негативна енергия.

Коментари

  1. 2017.12.31 | 15:09
    Ей туй е шокираща новина - дори и в Япония идва Нова Година - направо не е за вярване!
  2. 2017.12.31 | 11:22
    БЪЛГАРИЯ ЩЕ ПРЕБЪДЕ АКО ИЗГОНИМ ПЕДАЛИТЕ ПРОДАЖНИ КРАДЛИВИ комунисти =рубладжии
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет