Засилени мерки за сигурност в САЩ и Европа преди Нова година

  • 30 декември 2017 09:40

  • 1467
  • 2
Засилени мерки за сигурност в САЩ и Европа преди Нова година
© Getty Images/Guliver

Органите на реда в САЩ и Европа обещават засилени мерки за сигурност преди новогодишните празненства, предаде ДПА.

Полицията в Ню Йорк каза, че ще предприеме засилени мерки за сигурност за честванията в новогодишната нощ, особено на площад "Таймс скуеър", където ще бъде увеличен броят на наблюдателните постове.

Засилените мерки за сигурност се предприемат, след като през октомври мъж откри огън от 32-ия етаж на хотел в Лас Вегас, щата Невада, и уби над 50 човека на музикален фестивал. Полицията каза, че засега няма непосредствени заплахи за Ню Йорк или за "Таймс скуеър".

В Лас Вегас органите на реда добавят екипи за наблюдение и снайперисти по покривите за новогодишните празненства. Повече от 300 души от националната гвардия и около 1500 полицаи ще бъдат разположени в града.

Полицията в Лос Анджелис напомни на жителите, че пускането на фойерверки и празничната стрелба са забранени в целия град, и насърчи хората да присъстват на обществените зари.

Празнуващите в европейските градове ще бъдат подложени на проверки на чантите, претърсвания и други мерки за сигурност.

Париж изпраща почти 8000 полицаи и войници, които да се грижат за безопасността на френската столица и околностите й.

Полицията ще обърне особено внимание на Шан-з-Елизе, където е забранен алкохолът. Празнуващите ще бъдат подложени на проверки на чантите и ще бъдат поставени бетонни блокове, които да не позволяват влизането на автомобили.

В цяла Франция ще патрулират 99 000 полицаи и войници, заяви вътрешното министерство.

Германският град Хамбург постави нови охранителни камери преди новогодишната нощ.

Лондонската полиция заяви, че хората трябва да очакват да виждат въоръжени служители на реда, а в центъра на британската столица ще бъдат поставени заграждения за автомобили.

Полицията обаче каза, че мерките не са продиктувани от конкретна разузнавателна информация, а са планирани от месеци, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1467 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ii

2017.12.30 | 12:28

2
От кого се страхувате европедали?
noFreeman

2017.12.30 | 10:09

1
а така пазете се, сами си ги натресохте скапани еврогейски уроди и хамериканоиди... връща ви се за избитите дечица в арабския свят!

Добави коментар

Водещи новини