Изложба представя в Добрич макети на знакови места по поречието на Дунав

  • 13 декември 2017 14:22

  • 1080
  • 0
Изложба представя в Добрич макети на знакови места по поречието на Дунав
©

Изложба представя в Добрич макети на знакови места от двете страни на река Дунав. Експозицията, която е създадена с подкрепата на програмата за трансгранично сътрудничество "Interreg V-A Румъния-България: 2014-2020", ще бъде открита в Младежкия център тази вечер, съобщават от общината.

В експозицията са включени 45 реалистични обемно-пространствени умалени модела на културно-исторически забележителности по поречието на Дунав в Северна България и Южна Румъния. Крепостта "Баба Вида" във Видин, националният музей- параход "Радецки" край Козлодуй, патриаршията в крепостта "Царевец" във Велико Търново, сградата на регионалната библиотека "Любен Каравелов" в Русе "оживяват" в изложбата, подготвена от фондацията "Отворена длан" и Федерацията на работодателите в окръг Олтения.

Част от атракцията са и моделите на архитектурно-парковия комплекс "Двореца" в Балчик и Арменската църква в Добрич.

Към всеки от макетите има осветление, а посетителите могат със слушалки да проследят разказа за забележителностите на три езика - български, румънски и английски. След Добрич през 2018 година изложбата "Дунав - Река с много история" ще бъде представена в четири селища в Румъния.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1080 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини