Николай Нанков: В Хитрино държавата направи повече от разписаното като закони и морални правила (сни

  • 10 декември 2017 13:34

  • 3586
  • 3
Николай Нанков: В Хитрино държавата направи повече от разписаното като закони и морални правила (сни
© МРРБ

В Хитрино държавата направи повече от това, което има разписано като закони и морални правила. Това каза пред журналисти министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай НанковНиколай НанковНиколай Нанков е министър на регионалното развитие и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е по повод навършването на една година от инцидента. Тогава 7 души загинаха, а 29 бяха ранени.

 

„Първата грижа и отговорност на държавата е публичната инфраструктура, а в Хитрино държавата осигури финансов ресурс не само за еднократни помощи, но и за възстановяване на щетите по частните собствености, визирам къщи и други постройки, без стопански такива, отделно от това държавата доста адекватно, още в дните след трагедията, освен осигурявайки финансовия ресурс, знаете - 5-те милиона лв, осигури кандидатстване по европейски фондове и Община Хитрино разработва проекти. Отделно държавата осигури възстановяване веднага на публичната инфраструктура - държавна собственост“, заяви министър Нанков.

Той посочи за пример и държавната помощ за Община Хитрино, за няколко ключови обекта, свързани с пътната и водната инфраструктура, като рехабилитацията на 9-километровата отсечка от третокласния път Тимарево-Струйно.

„През цялата 2017 година държавата, и с финансов ресурс, и с възможността, която осигури на Общината да кандидатства за евросредства, направи не малко. Винаги може и повече, но държавата ще си влезе в ролята и, когато говорим за разходване на публичен ресурс, това, което се убеждавам и уверявам от ръководството на Общината, е, че ресурсът наистина се разходва целесъобразно“, коментира министър Нанков.

Той посочи, че не трябва събития като трагедията от преди 1 година в Хитрино да разединяват хората.

„Не трябва да остава горчивият вкус, че има субективно разпределение на средствата. Затова съм тук и ще разговарям с хората, за да чуя техните претенции, затова е Общественият съвет. Нито Общината, сама по себе си, нито кметът, нито Общинският съвет, нито държавата би могла да удовлетвори в по-добра и обективна степен потребностите на хората от един Обществен съвет. Мисля че по най-добрия начин един подобен съвет може да отреагира и да задоволи нуждите на пострадалите“, каза още министър Нанков.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3586 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.01.14 | 09:02

3
Николай Нанков: В Хитрино държавата направи повече от разписаното като закони и морални правиЛА.разграбихме и откраднахме след като го РАЗРУШИХМЕ.

2018.01.14 | 09:02

2
този е завършен наглец

2018.01.14 | 09:02

1
Тоя ще излезе по- голям глупак и от Лилито Павлова .

Добави коментар

Водещи новини