Марешки: Картелът пак се жали, но народът застава до мен в борбата с цените на горивата

  • 08 декември 2017 14:29

  • 1246
  • 2
Марешки: Картелът пак се жали, но народът застава до мен в борбата с цените на горивата
© Novini.bg (архив)

Картелът пак се жали от Марешки, но народът застава до мен в борбата срещу нереално високите цени на горивата.

Това посочи лидерът на „Воля“ в свой коментар по повод жалба на петролни фирми, че неговата компания осъществява дъмпинг.

В текста Марешки благодари за подкрепата.

„Битката е обща“, пише още той.

Лидерът на „Воля“ посочва, че от 1,5 до 2 милиарда лева е сумата, която остава годишно у българските потребители, благодарение на присъствието на неговите бензиностанции на пазара на горива.

„Не е за пръв път, вероятно няма да е и за последен. Хората обаче усещат, че са грубо ограбвани. Коя е правилната позиция - да бъдем част от съглашателите с тази несправедливост или да й се противопоставим с всички сили? На членовете на картела им е удобно да правят мегапечалби на гърба на българския народ с прекалено завишените си цени, но на нас не ни е все едно“, заяви Марешки.

Според него е доказано, че може да се прави бизнес в полза на хората.

„Дал съм дума, че ще работим за българите и го правя много преди да вляза в парламента. Пипалата на картела у нас са се прострели навсякъде и на различни нива има защита на лошите практики. Румъния показа как се прави - освети своя картел в горивата и го наказа. В България той продължава да тормози клиентите. Но това няма как да бъде вечно. Рано или късно истината тържествува“, заключи Марешки.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
1246 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Пламен

2017.12.09 | 18:59

2
Не им се изпускат голямите печалби! Цените на безиностанциите бяха почти същите когато на международнире пазари се търгуваше над 100 долара за барел. А сега каква е цената на барел?

2017.12.08 | 22:52

1
Аз от политика не разбирам но разбирам от цени най-ниски са при него.

Добави коментар

Водещи новини