МВР в пълна готовност и с превантивни мерки за валежите

  • 30 ноември 2017 20:40

  • 5270
  • 2
МВР в пълна готовност и с превантивни мерки за валежите
© Novini.bg (архив)

С набор от превантивни мерки и в пълна готовност държавата очаква прогнозните валежи.

Това стана ясно по време на извънреден брифинг на министъра на вътрешните работи Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018.

Той свика извънредно съвещание на кризисния щаб заради очакваните силни валежи през следващото денонощие. Заседанието бе свикано по разпореждане на премиера Борисов.

В сградата на министерството присъстваха и министърът на енергетиката Теменужка Петкова, директорът на националната пожарна Николай Николов, главният секретар на ведомството Младен Маринов, както и столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Мобилни групи за превантивни мерки ще повишат готовността за действие около язовири, реки, пътища и електропроводи. А критичните участъци ще бъдат наблюдавани на живо, заяви министърът.

Щабове ще има в Перник, Благоевград, Кюстендил, Смолян, Пловдив, Пазарджик, Кърджали и Хасково. Министърът на отбраната е разпоредил над 90 мобилни групи да имат готовност за реакция.

Екипите ще бъдат допълнително подготвени с пясък, за да се чувстват всички по-спокойни, допълни директорът на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов.

„Язовирите се поддържат съгласно указанията. Има достатъчно свободен обем“, посочи той.

В София вече има щаб, а районните кметове са ангажирани да следят нивата на реките и язовирите. Започнало е почистване на шахти в София след обилното снеготопене, коментира кметът Йорданка Фандъкова.

Веселина Спасова
5270 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Враво

2017.11.30 | 22:06

2
Всеки шушляк с чадър да неотрализира дъжда

2017.11.30 | 21:31

1
Хайде не се изхвърляйте, и ....... плюйте в пазвите.

Добави коментар

Водещи новини