Валери Симеонов: Между 3-6 хиляди дестилационни казана работят незаконно (видео)

  • 29 ноември 2017 13:15

  • 4427
  • 2
Валери Симеонов: Между 3-6 хиляди дестилационни казана работят незаконно (видео)
© Novini.bg

Притеснението на сдружението "Българската домашна ракия" е мащабният сив сектор. Между 3-6 хиляди малки дестилационни казана, не мога да кажа точната цифра, работят в България незаконно. Последиците са нарушаване на закона. Това каза вицепремиерът на пресконференция в Министерски съвет Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16, след като проведе среща с представители на сдружение "Българска домашна ракия". На срещата са били обсъдени предложения за борба срещу незаконните обекти за дестилация и сивия сектор.

"Констатирахме, че в този сектор има нерешени проблеми. Както си спомняте, в Парламента бяха приети промените за данъчните складове и акцизи, беше възвърнат обемът за обработване от дестилационни центрове и уреди. Към тези промени за данъчните скаладове и акцизи бяха внесени и допълнителни изисквания за регистрацията на уредите, които се използват за тази дейност. Това включва задължения и изисквания към търговците и производителите", коментира още вицепремиерът.

"Тези, които се регистрират и си плащат данъците, си задават екзистенциалният въпрос, защо те да си плащат, след като хората, които не го правят продължават да варят ракия без проблем. Има и такива фирми, които подават декларация за нулева година и приход. Друг често използван метод за мамене и незаконност е казанджии да регистрират 30-40 литра изварена ракия. Това значи, че производител с 3 казана по 1000 литра  вари само един ден в годината", каза той .

"Обръщаме се към съответните институции и нека обърнат внимание. И тези няколко стотин, които плащат данъци, ще спрат при това положение", завърши темата Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
4427 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.11.30 | 10:54

2
Долу ръцете от казаните , че ще се опарите... алоооооу...

2017.11.30 | 08:42

1
Тия некадърници оправиха всичко друго в държавата че се хванаха за казаните .

Добави коментар

Водещи новини