Инспектираха ремонта на пътя Хасково-Димитровград

  • 17 ноември 2017 14:44

  • 737
  • 0
Инспектираха ремонта на пътя Хасково-Димитровград
© pixabay.com

Основният ремонт на пътя Хасково-Димитровград бе инспектиран днес от областния управител Станислав Дечев и директора на Областното пътно управление инж. Радостин Ламбрев, съобщи пресцентърът на държавната администрация. Отсечката е една от най-натоварените в областта и през сезона от април до септември по нея преминават по 14 000 автомобила на денонощие.

След много настояване за пръв път по продължение на цялото трасе ще бъде поставана обезапасителна мантинела между платната. Това ще сложи край на забраненото завиване и ще предотврати бъдещи тежки катастрофи, е посочил Дечев. По негови думи проблемите с неравни участъци и тресене след асфалтирането на левите две от четирите платна ще бъдат отстранени, както е бил уверен от строителите.

Директорът на ОПУ инж. Радостин Ламбрев е гарантирал, че до края на 2017 година 75 на сто от участъка ще бъде завършен.

Според информацията на държавната администрация в област Хасково предстоят основни ремонти на още няколко важни пътни отсечки. Вече е започнала работата по пътя Долни Главанак - Маджарово, в ход са процедурите за поръчката за ремонт на пътя Чирпан - Димитровград - Стара Загора и Димитровград - магистрала "Тракия" до границата с област Стара Загора.

Последвайте канала на

Нора Виткова
737 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини