Борисов: Докато аз съм председател на ГЕРБ, няма да има коалиция с БСП (видео)

  • 04 ноември 2017 15:06

  • 11472
  • 30
Борисов: Докато аз съм председател на ГЕРБ, няма да има коалиция с БСП (видео)
© Пресцентър ГЕРБ

В ГЕРБ никога не са се водили разговори за коалиция с БСП, нито с ДПС. И за да спрат спекулациите на Конгреса на ГЕРБ на 26-ти ноември ще се вземе решение да не се прави такава коалиция, докато аз съм председател на партията. Това заяви министър-председателят и председател на ГЕРБ Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г по време на регионалната политическа академия на МГЕРБ, която се провежда в хасковските Минерални бани.

Той обясни, че БСП си разчистват сметките помежду си като се обвиняват, че една част от тях били за коалиция с ГЕРБ. “Ние не искаме такъв съюз. Вътрешната опозиция в БСП да си намери друго обяснение с кого е”, заяви Борисов. Той подчерта, че е предложил на втората след ГЕРБ партия да оглави парламента заради стабилността на държавата и предстоящото председателство на Съвета на ЕС. Премиерът коментира, че след изборите е дал възможност на Деница Златева да запази поста си, за да бъде държавата стабилна, въпреки че Лиляна Павлова я превъзхожда в пъти като министър. “Не сме искали никой да купуваме. Стана като приказката: ”Ти мен за каква ме мислиш и ако ме мислиш за такава колко даваш?“

Премиерът посочи, че вот на доверие се внася с цел да се свали действащото правителство и парламент и да се предизвикат нови избори. “Как си представят “национално отговорните политици” от БСП, че ще изглежда България в очите на Европа със служебно правителство и в предизборна кампания по време на Председателството ни на Съвета на ЕС”, попита Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Той бе категоричен, че това е безотговорно поведение от страна на опозицията и този вот няма да мине. Председателят на ГЕРБ коментира, че неслучайно има поговорка, че в ада само българския казан не го пазят дяволите, защото все някой има кой да дърпа другия надолу. Според Борисов трябва да покажем на Европа какви усилия полага България за Западните Балкани. “Аз си затраях за договора с Македония – защо не са го подписали, ако са работили толкова по споразумението. Много правителства са работили, но стана сега, защото сме направили всичко необходимо с МВнР. Целият ЕС излезе с позиции още в първите минути след като подписахме – Федерика Могерини, Доналд Туск, външните министри на Германия, Франция, САЩ... Всички те са очаквали от нас да поставим темата за перспективата на Балканите. И ние доказахме, че има политици които могат и така да мислят”, коментира премиерът. Той изтъкна и важността на изграждането на инфраструктура между София, Скопие, Солун и Белград.

Премиерът се обяви категорично против езика на омразата, който започва да се възвръща между Обединени патриоти и ДПС. Той призова патриотите да си мерят приказките и заяви, че ДПС също трябва да проявяват максимална толерантност. “Винаги сме били за разбирателство, полагаме усилия различните етноси в България да живеят възможно най-добре и в разбирателство. Недопустимо е да се говори кой кого щял да стъпче. Може и с тези изказвания да се втвърдява електората и да се постига временен успех, но на Балканите по-страшно от това няма. Такава експлозия може да се получи, не забравяйте, че само преди 30 г. беше Възродителният процес”, акцентира Борисов. Според него в страната ни е щяла да избухне страшна гражданска война като в Косово, ако не е било НАТО. “Имаме толкова български мюсюлмани, няма разлика помежду ни, но някой иска да я прокара изкуствено. Трябва да четем историята и да бъдем внимателни с нея, защото се повтаря понякога и то в по-лош вариант”, заяви председателят на ГЕРБ пред младежите.

Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г бе категоричен, че в отношението си към другите партии ГЕРБ винаги отчита, че зад тях седят големи групи български избиратели. “Голяма част от българските мюсюлмани подкрепят ДПС, друга част са зад нас. Ние уважаваме тези, които са ги избрали. Не се обиждат Карадайъ и Симеонов, ГЕРБ или БСП, а всички, които са гласували за нас”, категоричен бе министър-председателят. Той заяви, че ГЕРБ трябва да продължи да бъде пример за етническа толерантност. “Инвестираме в смесените региони – във ВиК, обредни домове, пазари, спортни площадки, инфраструктура. Затова хората в тези региони ни вярват. В Минерални бани ДПС има 10 общински съветници, ГЕРБ има трима. Други партии тук няма”, коментира Борисов, цитиран от пресцентъра на ГЕРБ.Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г бе категоричен, че ГЕРБ и държавата са в отлична кондиция. “Имаме 4% ръст на икономиката, дадохме 700 млн. повече за заплати, 1 млрд. за рехабилитация на училища, детски градини, ВиК, 165 млн. лева за армия и полиция. 120 млн. лева номинал за научни изследвания. Инвестираме в образование”, каза министър-председателят и коментира, че проектобюджетът за 2018 година е добър. Според Борисов алтернативният бюджет на БСП дава повече разходи, но без приходи. “С такава политика ще се счупи държавата. Ще се вдигнат дефицитите, докато свърши резерва”, заяви той.

Според премиера инвестициите в страната ни са достатъчно и догодина ръстът в икономиката може да достигне и 5-6 %. Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г даде пример с инвестицията в АЕЦ “Белене” и договора, който все още не може да бъде развален, но продължава да определя цената на тока. “Тези, които продадоха ЕРП-тата някога, по-добре да ги бяха продали целите. Не се радвам на тези инвестиции никой не е доволен от тях. Водим арбитражи и дела с ЕРП-тата и може и да ни осъдят накрая. Защо се е стигнало дотам, защо са ги приватизирали? Трябва да помислим трябва ли да има давност на приватизацията”, коментира Борисов. Той обясни, че не е имало ГЕРБ, когато се е приватизирало. По думите му, тогава милиарди са погубени и откраднати. “Защо да има давност върху приватизацията. Който от ГЕРБ е нарушил правилата, си носи отговорността. Жестоко е, обвиняват ни, че не седим зад кадрите си. Но така показваме, че сме различни от БСП. Че сме по-добри”, заяви той и даде пример с допуснатите нередности при санирането по Националната програма за енергийна ефективност на няколко блока в страната. Според него виновните длъжностни лица или кметове трябва да си понесат отговорността.

На въпрос на представител на ръководството на местната структура на ГЕРБ за кмета на Хасково Добри Беливанов и загубеното доверие към него от страна на партията Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г отговори, че не се меси в избора на кметове и общински съветници, защото те се посочват пряко от структурите на ГЕРБ по места. Председателят на партията подчерта, че преди изборите за кмет областният координатор Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: и председателят на Националния предизборен щаб Цветан Цветанов са гарантирали, че кандидатурата на Беливанов за кмет е широко подкрепяна от структурите в Хасково. “Ясно е, че Добри Беливанов премина в друг отбор, но всеки трябва да си носи отговорността за решенията. Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: е сред най-умните хора в партията, въпреки това аз приех оставката му, защото трябва да се научи да носи отговорност. Но партията се съпротиви, Делян е много обичан в ГЕРБ. Трябва да си върнем позициите в Хасково като работим още по-усилено и спечелим убедително следващите местни избори тук. 140 млн са дадени за региона. Работете така, за да сте за пример”, обърна се Борисов към присъстващите. По думите му, това че решението на партията да не приеме оставката на Добрев е надделяло показва, че БСП е единствената еднолично лидерска партия.

Ще се научите да си носите отговорността. На мен така ми протече животът, че от много малък се научих да нося отговорност за всичко. Както се казва – и кака ми викаше батко, заяви Борисов. Нищо не може да ме ядоса повече от това, когато сам съм си създал проблем, когато сами сме си създали проблем, добави той.

Константин Тодоров
11472 30

Свързани новини

Коментари 30

Добави коментар

2017.11.08 | 12:35

30
Със дявола ортак ще станеш ако е нужно за кражби и власт
margaret ta4er kaza

2017.11.08 | 12:35

28
nema po golemi izmamnici ot komunistite

2017.11.08 | 12:35

29
от управляващите

2017.11.08 | 12:34

27
боклук не разбира защото от боклука е създадено

2017.11.08 | 12:34

26
КАКВО ДА ТЕ ЧАКАМЕ СУЛЬО ИЗСУЛЕН СЕЛСКИ ТИКВА НЕНАЯДЕНА ТИ ПОГУБИ НАДЕЖДИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ ЗА ПО ДОБЪР ЖИВОТ

2017.11.08 | 12:34

25
При вашето управление народът е разединен обеднял озверен значи властта е вредна за България просто и логично!

2017.11.08 | 12:34

24
По- страшен от спин и по- жилав от рака сега и за сега си остава простака .Радой Ралин .

2017.11.08 | 12:34

23
Комуниста Борисов не иска коалиция !!!! ХА, ХА ХА !!!!

2017.11.08 | 12:34

22
Вижте ги горе на снимката !!!! Героите на Д. Донев !!!!!!

2017.11.08 | 12:34

21
Герб партия на швестери и педерасти с наказаният педераст тиква да не забравим и трола от герб спермояда педераст!

2017.11.08 | 12:34

20
ИМА ЛИ КОЙ ДА ВЯРВА НА БОКО? ГОТОВИ СА НА ВСИЧКО С ВСЕКИ ЗА ВЛАСТА? КАКТО СЕГА С ОБЕДИНЕНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ.

Добави коментар

Водещи новини