Събраха кризисния щаб във Велико Търново

  • 24 януари 2012 18:41

  • 946
  • 0
Събраха кризисния щаб във Велико Търново
©

Кризисният щаб на област Велико Търново заседава извънредно, поради предстоящото влошаване на метеорологичните условия, съобщиха от ОД МВР Велико Търново.

Областният управител доц. Пенчо Пенчев свика в Областна администрация Щаба за изпълнение на областния план за защита при бедствия. В него влизат всички ведомства, които имат отношение към зимното почистване и поддържане на територията на великотърновска област. Свикването на щаба е във връзка с нарочно писмо от вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, предвид очакваното влошаване на метереологичната обстановка.

Комисар Живко Коцев, директор на ОД „Полиция”, информира, че са осигурени допълнителни наряди, които ще подсилват екипите на Областно пътно управление на територията на цялата област, при влошени климатични условия.
Комисар Йорданов, началник на ОУ „Пожарна безопасност и защита на населението”, информира, че цялата налична техника, включително високопроходимата, е налице и в изправност.

Областният управител доц. Пенчев подчерта, че би трябвало тел. 112 да се ползва само по предназначение и да не се допуска подаването на лъжливи сигнали /каквито два случая имаше през последния месец/. Комисар Коцев уточни, че при подвеждащи сигнали, има възможност да се съставят актове на нарушителите и те да носят имуществена отговорност.

От дружество Е.ОН ”България Мрежи” АД увериха, че екипите им имат готовност да работят в тежки зимни условия, ангажирани са и групи от Горна Оряховица. Екипите на „Спешна помощ” в седемте филиала също са в готовност, всички са заредени с лекарства за един месец напред.

От регионалното управление на НКЖИ докладваха, че са изготвени графици с дежурствата на екипите, и че при снеговалеж, имат готовност моторните влекачи и техниката за железопътната инфраструктура.

Достъпът до язовир „Йовковци” е редовно поддържан, увери и главният инженер на ВиК „Йовковци”. В момента вместимостта на язовира възлиза на 87 милиона куб. м. и най-вероятно ще се източат около 2 млн. куб. м., тъй като трябва да има освободен обем.

От фирмата, която поддържа републиканската инфраструктура, „Пътни строежи- Велико Търново” информираха, че към момента са в готовност 101 работещи машини, разпределени в 12 опорни пункта в цялата област. Фирмата разполага с 1200 т сол, 11 куб. м. пясък и фракция, автомобилите са заредени с нафта. „Пътни строежи – ВТ” поддържат 940 км. републиканска пътна мрежа по договор с Агенция „Пътна инфраструктура”.

Последвайте канала на

Десислава Станева
946 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини