Нено Димов с последни подробности за водния ад в Бургаско

  • 01 ноември 2017 07:58

  • 1411
  • 2
Нено Димов с последни подробности за водния ад в Бургаско
©

Докладът на ДАМТН показва, че не е имало компроментирани язовирни стени в Бургаско. Количеството дъжд, което се е изляло, наистина е било огромно.

Това каза в сутрешния блок на БТВ министърът на околната среда и водите Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе, който коментира наводненията в Бургаско. "Сметището в Бургас е имало скъсана дига и компроментирана дренажна система. Дигата е възстановена почти незабавно. Страхотна работа на общината. За съжаление за дренажната система ще трябва повече време за възстановяване. Въпреки че система е компроментирана, тя е изпълнила своите функции. Никой не е я проектирал за такова огромно количество дъжд. Ще се необходими около 30 дни за нейното възстановяване. През това време боклукът на 4 общини ще се съхранява във временни площадки. Няма опасност от мини еко катастрофа. Пречиствателната станция в Езерово също работи вече. Щетите още се оценяват и не мога да кажа точна цифра", разкри Димов.

"Намерили сме точния подход за сближаване на различните виждания по казуса Калиакра. Всички заповеди на МОСВ ще бъдат разгледани и обсъдени. Шистов газ не може да се добива в България, защото има мораториум на Народното събрание и никой не го е отменил. Наш основен приоритет по време на българското председателство е чистота на въздуха", разкри още екологичният министър.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1411 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Еко

2017.11.15 | 12:10

1
Най- после един професионалист министър.
Българофилът

2017.11.15 | 12:11

2
Професионалист в приказките, ама на скотовете това явно им харесва.

Добави коментар

Водещи новини