70 ученици и учители ще участват в национална конференция в Котел

  • 31 октомври 2017 13:23

  • 698
  • 0
70 ученици и учители ще участват в национална конференция в Котел
© Pixabay

Общо 70 ученици и учители ще участват в национална ученическа конференция в Котел. Това съобщиха от Регионалния инспекторат по образованието в Сливен, който е организатор на научния форум заедно със Средното училище "Георги С. Раковски" в Котел, община Котел и Историческия музей в града.

Тридневният форум, който започва днес, е посветен на 150-годишнината от смъртта на патриарха на българското революционно движение Раковски и е под наслов "Сега най-много се изисква да бъдем съгласни, единодушни и целокупни, за да постигнем целта си".

В конференцията ще участват ученици и учители от 16 средни училища, профилирани и професионални гимназии от страната, както от гимназията "Георги С. Раковски" от Болград, Украйна. Учениците са от IX-XII клас, а форматът на разработките им ще бъде доклад, историческо есе, компютърна презентация, филм. Те ще представят своите проекти индивидуално или в екип.

Конференцията ще има състезателен характер и на 2 ноември ще бъдат наградени най-задълбочените ученически разработки.
Всички гости и участници ще имат възможност да се включват в общоградското честване на Деня на народните будители и празник на град Котел.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
698 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини