НАП запечата три търговски обекта в Добрич

  • 19 октомври 2017 17:45

  • 2959
  • 0
НАП запечата три търговски обекта в Добрич
© Novini.bg (архив)

След проверки в часове, различни от официалното работно време на НАП, в Добрич са запечатани три търговски обекта.

Това съобщават от местната приходна администрация. Инспекциите са част от кампанията на агенцията за отчитане на оборотите и издаване на касови бележки след 17.30 ч. в делничните дни, нощем и в почивните и празничните дни.

В последните две седмици в Добрич са извършени 45 такива проверки, посочва Красимир Павлов, старши експерт в звено "Комуникации". Съставени са три акта за неиздаване на касови бележки като магазин за хранителни стоки, магазин за дрехи и детски магазин в центъра на града са запечатани за срок от седем дни.

Предстои да бъде запечатано и питейно заведение, в което при контролна покупка от инспектори на НАП не е издаден фискален бон. При проверките в търговски обекти в Добрич са съставени още шест акта за разлика в касовата наличност.

До контролната кампания се стигна, след като с дистанционната връзка на всеки касов апарат в страната със сървърите на НАП се установи, че надвечер и в почивните дни търговските обекти отчитат значителен спад на оборотите, припомнят от местната приходна администрация.

Последвайте канала на

БТА
2959 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини