Режат платения отпуск и на полицаите

  • 20 януари 2012 19:17

  • 1010
  • 2
Режат платения отпуск и на полицаите
©

В интервю за БТВ финансовият министър Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи съобщи, че ще бъде намален броят дни платен отпуск на служителите на МВР.

В момента те имат право на 30 дни редовен платен годишен отпуск. Полага им се и допълнителен отпуск - за годините трудов стаж, за полагане на труд извън работно време, при преместване в друго населено място и като награда за добре свършена работа. Така платеният отпуск в рамките на една година може да достигне 60 дни. Т.е. полицаят може да си почива 3 месеца. В бъдеще обаче в МВР най-вероятно ще се разделят с почивките за извънреден труд.

„Там са по специален закон и виждаме по какъв начин може да се съобрази с Кодекса на труда. По предварителни преценки от 12 дни също можем да направим до 5, така че 7 дни те също да се включат в обучение," каза Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи.

В останалата част от държавната администрация, вече се простиха с част от почивката си. В 14 ведомства вече е подписана заповедта, която ограничава отпуска до 25 дни. Две министерства, на икономиката и на външните работи, все още мислят.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1010 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2012.01.21 | 07:08

1
Ами много правилно те да не са се преработили нещо. Те миньорите са с по малка отпуска на тях да им се даде повече дадже.
Данди

2012.01.21 | 14:48

2
Хей пич ти да не би да работиш за съюза на работодателите. В България и без друго отпуските са по - кратки от тези в западна Европа. Като пример мога да ти дам Италия , където платения годишен отпуск е 40 дни. Да не коментирам че италианците празнуват по 1 седмица за Великден . Така че според мен отпуските в частния сектор трябва да се увеличат на поне 30 да не кажа и 40 дни.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини