Явор Дачков ще съди Борисов за клевета

  • 18 януари 2012 11:28

  • 1475
  • 2
Явор Дачков ще съди Борисов за клевета
©

Граждански иск за клевета ще заведе журналистът Явор Дачков срещу премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Повод за това е изказването на Борисов, че записите на разговорите му с шефа на Митниците Ваньо ТановВаньо Танов Генерал-майор Ваньо Митков Танов е бивш директор на Националната служба "Борба с организираната, в които Борисов иска да бъде прекратена митническата проверка на бирената фабрика на починалия Михаил Михов, са манипулирани с участието на самия Дачков.

По време на пресконференция Явор Дачков обяви, че записите са направени от Специални разузнавателни средства и не са манипулирани, което е било доказано и от различни експертизи. Според журналиста това са автентични СРС-та, направени от МВР, които са разработвали шефа на митниците Ваньо ТановВаньо Танов Генерал-майор Ваньо Митков Танов е бивш директор на Националната служба "Борба с организираната.

До същите записи обаче достъп имали и служители на ДАНС, които, чрез обикновен диктофон, ги записали. Дачков смята, че това е схема за рекет, прилагана от години от ръководството на ДАНС, за да притискат бизнесмени и политици.

Според Дачков лично заместник-председателят на ДАНС и бившият шеф на службата Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола са знаели за тази схема и са я използвали. Дачков се закани да иска голямо обезщетение за клеветата.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1475 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
123

2014.04.09 | 16:47

2
БРАВО.ТОЧНО ТАКА РЯБВА ДА СЕ ДЕЙСТВА;А НЕ Б.Б.;КОЙТО ПОКРОВИТЕЛСТВА КОНТРАБАНДАТА ДА СЕ ИЗМКВА БЕЗНАКАЗНО
65

2012.01.19 | 05:13

1
EVALA DACKOV,,,TOIA BOKO VZE DA SE MISLI ZA BOG,,,

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини