Сърбия обвини Македония в шпионска дейност

  • 21 август 2017 21:36

  • 4718
  • 1
Сърбия обвини Македония в шпионска дейност
© Getty Images/Guliver (архив)

Офанзивна шпионска дейност против Сърбия. С това властите в Белград обясниха изтеглянето на целия персонал на сръбското посолство в Македония. Но така и не поясниха какво точно имат предвид.

Президентът Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград. даде да се разбере, че в шпионирането е намесена трета страна: "Нашите служби са установили достатъчно доказателства за доста интензивна разузнавателна дейност срещу определени органи и институции на Република Сърбия. Ще има вероятно някои промени в състава на посолството ни, за да защитим приятелството между сърбите и македонците. А в същото време да разберем как да действаме в по-различното ново обкръжение, което не ни беше познато до преди няколко месеца".

Вучич отрече под трета страна да е имал предвид Русия, съобщава БНР.

Медиите в Скопие предположиха, че реакцията на Белград е провокирана от намеренията на правителството на Зоран Заев да подкрепи приемането на Косово в ЮНЕСКО. По този повод от кабинета на Заев заявиха, че Македония ще се съобрази с позицията на повечето страни членки на Европейския съюз.

Сръбският вицепремиер Ивица Дачич отвърна, че ако това стане Белград също ще се съобрази с позицията на повечето еврочленки и вече няма да подкрепя Македония в спора за името й.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4718 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Димитър Борисов

2017.09.05 | 10:51

1
Братята македонци да не се притесняват от сърбите за името Македония. Защото те си имат по-голяма държава България.

Добави коментар

Водещи новини