Батко и Братко чакат над 11 млн. лв. от Община Сливен

  • 16 януари 2012 20:45

  • 3367
  • 1
Батко и Братко чакат над 11 млн. лв. от Община Сливен
©

11,3 млн. лева чака от Община Сливен скандалната фирма “Биндер” на бившия шеф на пътния фонд Веселин Георгиев. Това е констатирал одитен доклад на Сметната палата за разходването на средствата на местната власт под управлението на екскмета Йордан ЛечковЙордан Лечков Йордан Лечков Янков е известен български футболист. Роден на 9 юли 1967 година в град Стралджа..

Бившият кмет Йордан ЛечковЙордан Лечков Йордан Лечков Янков е известен български футболист. Роден на 9 юли 1967 година в град Стралджа. твърди, че към момента са останали 7.8 млн. лв. от тях и разтълкува това като плюс в работата си, защото са намерили начин фирмите да спонсорират общината. 3.5 млн. лв. са задълженията за придобиване на дълготрайни материални активи, други 2 млн. се дължат за основен ремонт по перото "Капиталови разходи", пише в. “Сега”.

Според одиторите една от причините за борчовете е планирането на нереално високи спрямо предходната година очаквани приходи. 2620% например е увеличението на планираните приходи от продажби на общинска собственост - очаквани са 64.6 млн. лв., без да се предвиди, че пазарът е свит заради кризата. За сравнение през 2009 г. те са били едва 2.5 млн. Постъпленията от наеми пък са заложени двойно над отчетените за предишната година, подобно е положението с чакани постъпления от продажби на стоки и услуги.

При обществените поръчки най-честите нарушения са необявяването на малки поръчки за депониране на битови отпадъци, за доставки на горива и перилни препарати. Нередности са открити и при управлението на общински жилища. Бившият кмет обясни, че проблемът с малките обществени поръчки идва от това, че вторичните разпоредители - училищата например, не са спазили закона, а не самата община. Продажбата на жилища на изплащане пък свидетелствало за добра социална политика.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3367 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.04.30 | 12:04

1
ЛЕЧКОВ СКРИЙ СЕ НЯКЪДЕ ЛЕКЕ С ЛЕКЕ

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини