Вижте какви мерки взима държавата срещу нападенията над лекари (видео)

  • 17 юли 2017 15:12

  • 15916
  • 6
Вижте какви мерки взима държавата срещу нападенията над лекари (видео)
©

Днес при главния прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в се проведе работна среща с министъра на вътрешните работи Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018 и министъра на здравеопазването проф. Николай Петров по повод случаите на насилие и посегателства над медицински специалисти. В срещата участие взеха и управители на здравни заведения от гр. София, предаде репортер на Novini.bg.

След края на срещата участниците в нея дадоха специална пресконференция, на която обявиха какви мерки ще вземе държавата срещу агресията над лекари. "От министерството на здравеопазването се ангажираме с тоталното оборудване на всички мобилни екипи, спешни центрове и болници с паник бутони. Ще има жива и гласова връзка с охранителните фирми", разкри здравният министър.

"Опитахме се в един съвсем непосредствен и откровен разговор да видим къде има пропуски във веригата. Очевидно е, че има такива, но не мога да приема тезата, че само съдебната ситема носи отговорност", каза главният прокуро. "От наша страна се ангажираме всички районни прокуратури да определят нарочен прокурор, който ще осъществява диектна връзка със спешните центрове. Той ще трябва веднага да реагира при посегателства над лекари. Трябва да се създаде директна връзка между прокуратурата и директорите на болниците, за да може възможно най-бързо да се обезпечи работата на прокуратурата и бързото разследване на случая. Отговорността е взаимна", допълни Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в.

"Много неща са направени до момента. Очевидно е, че има още какво да се прави", обяви вътрешният министър Радев. "Не може и само МВР да бъде отговорно за нападенията над лекари. Ние ще направим обследвания и предписания във всички заведания, където има спешни отделения. Тези заведения не са малко. Управителите на болниците ще трябва да изпълнят нашите предписания. Според мен това ще е крачка напред, за да спрем тези наглеци, посягащи на хората, които им спасяват живота. Всички трябва да напаравим по нещо. Реакцията при едно нападение трябва да бъде много бърза. Трябва да има пряка връзка с районните управления. Призовавам и всички граждани да бъдат активни и да реагират срещу подобни нападения", призова той.

"Имаме пълно разбиране, че не можем да бъдем пасивни ползватели на сигурност и трябва да вземем дейно участие. Очакваме в най-скоро време предписания от МВР и се надяваме те, както и бързата работа с прокуратурата, да прекъснат тези нападения над нашите колеги", казаха от лекарското съсловие.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
15916 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Дисциплинатор

2017.09.04 | 19:52

6
Какви мерки взима държавата срещу нападенията от цигани над обикновенни граждани?
НИКАКВИ

2017.07.21 | 13:29

3
САМО ШУМ И ЕДНО НИЩО. ТАКА Е ВЕЧЕ ПОЧТИ 30 ГОДИНИ ОТ ТАКА НАРЕЧЕНАТА ЮДОМАСОНСКА ДЕМОКРАЦИЯ.

2017.07.21 | 13:29

2
Мерките си ги взимаш ти бе тъпанар ! Гърмиш смърдела в десятката ако нямаш оръжие точиш ножовете и брадвите и му сечеш главата! Кви мерки искаш да ти вземат?! Не виждаш ли че вдигнаха ръце от тоя народ от 27г
Неразбрал

2017.09.04 | 19:52

5
Тая уядена лоена свиня ли ни е главен прокурор?
Мangala на Сапунь

2017.07.21 | 13:29

4
хохохохохо
Сапунь

2017.07.19 | 14:37

1
мноого секс и бой за mangala ще има хоххоххохохохохохохохохохоххохоххохохоохохохохохоохохохо

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини