Протести в СМГ

  • 10 юли 2017 08:49

  • 10464
  • 2
Протести в СМГ
©

Протест в Софийската математическа гимназия.

Родители и ученици протестират срещу уволнението на учителката Петя Тодорова и организират подписка в нейна защита. "Към момента няма никакви мотиви за уволнението на г-жа Тодорова. Ние сме тук, за да я защитим първо като човек. Директорът Антони Стоянов трябва да обясни защо превръща децата ни в заложник на някакви конфликти", каза родител пред камерите на БТВ.

"Това е един от най-добрите учители в СМГ. Не мога да си представя никакви мотиви за нейното уволнение. Тя създаде един отличен колектив. Тя е спойката, която ни държи и ни помага да печелим медали по математически състезания", разкри ученик в СМГ.

"Директорът дължи на нас родителите и нашите деца обяснения. Какви са мотивите и причините за уволнението на г-жа Тодорова. Ние няма да се примирим", каза майка на ученик в СМГ.

"Всичко ми напомня на един български филм - "Кит". Става въпрос за г-жа Петя Тодорова. Тя е един добър учител, както всички останали учители в СМГ. Тя не е класирала съзнателно и не е защитала интересите на учениците в СМГ на съзтезанието "Европейско кенгуру". Тя е защитала интересите на ученици от частната математическа гиманзия и ощетила децата от СМГ. Тя потвърди това. Уволнението и е резултат изцяло от нейните дейности", изказа своето мнение директорът Антони Стоянов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
10464 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Георги Стефанов

2017.07.12 | 09:30

2
Застоялите води на "блатото" СМГ се размирисаха още с тази статия. Само някой ръководни фактори не схванаха, че момчето е описало менталните проблеми не на уволнената дисциплинарно Петя Тодорова, а на "математичката" Ангелова, която все така си е действащ учител в гимнази
С. Ноева

2017.07.12 | 09:30

1
За материала в сайта "Гласът на младите хора" ли става въпрос?

Добави коментар

Водещи новини