Стотици без ток пет дни, виновни обаче нямало

  • 11 януари 2012 20:54

  • 761
  • 2
Стотици без ток пет дни, виновни обаче нямало
©

Пети ден продължава да няма ток в 31 населени места в страната, показват данните на доставчиците на електричество ЧЕЗ, Е.ОН и ЕВН.

Най-тежко е положението в Софийска област, в Тетевен и селищата наоколо и в Родопите. Кметът на Тетевен дори заплаши с гражданско неподчинение заради създалата се ситуация.

От компанията ЧЕЗ, която снабдява с ток Северозападна и Западна България, съобщиха, че към ранния следобед на 11 ноември без електричество са 569 техни абонати. Аварийните групи продължаваха да работят по повредените участъци, но не успяха да дадат краен срок за пускането на тока.

От Е.ОН, които снабдяват с ел. енергия Североизточна България, съобщиха, че към 17 ч. днес са успели да се преборят с всички аварии в района на Габрово и Елена, пише "Труд".

Доставчикът за Южна и Югоизточна България ЕВН съобщи, че без електричество продължават да бъдат 9 малки населени места в Родопите. От компанията се надяваха да отстранят аварията до края на деня.

Според общите условия за доставка на ток ЧЕЗ, Е.ОН и ЕВН не трябва да оставят без електричество абонатите си за повече от 24 часа. В противен случай дължат глоба от 30 лв. плюс 20 лв. на всяко забавяне от 12 часа. Ситуацията в момента обаче е изключение, защото е определена като “дължаща се на непреодолима сила”, обясниха от енергийния регулатор.

Десислава Станева
761 2

Коментари 2

Добави коментар
BG

2012.01.12 | 07:02

2
ТЕЗИ РЕКЕТЬОРИ НИКОГА НЯМА ДА СА ВИНОВНИ,КАКВОТО И ДА СЕ СЛУЧИ.ТОВА Е ИСТИНАТА.А КОЛКО ПОЛУЧАВАТ ОСОВЕННО ШЕФОВЕТЕ В ТЕЗИ ДРУЖЕСТА ДА НЕ ГОВОРИМ.
С Кур До Колене

2012.01.12 | 07:02

1
Кой я пусна таз първобитна държава в европа който разбира англииски да вземе да напише едно писмо до брюксел че аман от откриване на магистрали,спортни зали и какво ли не хвърляне прах в очите на европа.През комунизма имаше режим на тока но никога не е оставало населено място пет дни без ток

Добави коментар

Водещи новини