Усложнената зимна обстановка се нормализира

  • 08 януари 2012 20:24

  • 1913
  • 0
Усложнената зимна обстановка се нормализира
© булфото

Усложнената зимна обстановка в страната се нормализира, съобщават от пресцентъра на МВР.

Продължаватоказването на помощ на населението, почистването на пътищата и възстановяването на инфраструктурата. Най-тежко е положението в областите София, Смолян и Ловеч. Бедственото положение, обявено в община Чепеларе, остава, а в община Баните е отменено. Пътищата в страната са проходими при зимни условия. Пътните настилки са мокри, заснежени, по високите и усойни места са
заледени, обработени и опесъчени.

Автомагистрала "Хемус" е отворена за движение и в двете посоки. Леките и тежкотоварните автомобили се движат нормално. Пътят до хижа "Стражата" в община Етрополе е разчистен. Организирано е транспортирането на хората от хижата. В област Смолян пътят до хижа "Изгрев" е разчистен и деца, намиращи се в нея, са транспортирани в Чепеларе. Пътят до с. Мугла е разчистен с помощта на верижни машини. На хората в селото са осигурени храна и лекарства. Към областния град е транспортиран болен жител на селото.
В област Пазарджик продължава почистването на пътя от гр. Ветрен към махалата "Гулак", община Костенец, където се намират около 25 ловци. Два спасителни екипа на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" отстраняват паднали дървета и клони по пътното платно. Разчистен е пътят до хижа "Брянощица" в община "Родопи".

Без електрозахранване са над 300 населени места в страната. Екипи на електроразпределителните дружества работят по отстраняване на авариите.

Последвайте канала на

БТА
1913 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини