Ударни реформи в "Български пощи", уволняват 400 служители

  • 11 януари 2012 18:21

  • 1775
  • 1
Ударни реформи в "Български пощи", уволняват 400 служители
©

Близо 400 служители на "Български пощи" ще бъдат съкратени в рамките на тази година.

Мярката е договорена между ръководството на дружеството и профсъюзите и включва програма за доброволно напускане като част от плана за оздравяване на пощите. В системата в момента работят около 12 хиляди души. Доброволно напусналите ще получат по-големи обезщетения при прекратяване на трудовите им правоотношения с работодателя. Това обясни пред БНР председателят на Федерацията на съобщенията към КТ "Подкрепа" Пламен Дончев.


"Програмата стартира официално от 16 януари до 15 февруари. В случай, че постигнем искания от ръководството на "Български пощи" резултат като персонал, може би няма да предприемат други мерки. В противен случай може да се наложи да има евентуално преговори по отношение на съкращаване реално на персонал, съобразно разходни норми на труд, които следва да се наложат, да се видят необходимите бройки и моментното състояние. То най-вероятно ще бъде съвместно с преговори с ръководството на "Български пощи". Моето мнение е, че няма да се наложи да бъдат съкратени повече от, може би, 400 души за тази година. Голямата част следва да бъде административен персонал. Работещите в системата от 3 до 5 години ще могат да получат 2 брутни трудови възнаграждения. Работещите от 5 до 15 години ще получат 6 брутни възнаграждения. От 15 до 25 години – ще получат 8 брутни възнаграждения. Хората, които са в системата над 25 години, ще получат 10 брутни възнаграждения", заяви Дончев.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1775 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
гласьт на народа

2012.01.16 | 19:26

1
Значи сега 400 после 5000 миньори преди 1200 железничари след тях я лекари или учители но полицаи не, само защото ги е страх народа да не им срита задниците. Но и това ще стане както са я подкарали.Ало властта вземете се опомнете малко,с какво ще замажете очите на народа на следващите избори, с този терор няма да се получи.

Добави коментар

Водещи новини