Окончателно: Избори "2 в 1" ни струват над 39 млн. лв.

  • 10 януари 2012 17:05

  • 703
  • 0
Окончателно: Избори "2 в 1" ни струват над 39 млн. лв.
©

Изборите "2 в 1", които се проведоха през 2011 година са стрували с 13 млн. лв. повече, отколкото обяви министърът на финансите Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи.

Според информацията от вицепремиера от юли месец 2011 година вотът е трябвало да струва 26 млн. лв.

Припомняме ви, че правителството сля изборите за президент и местна власт с цел да бъдат спестени 8 млн. лв. Документ от финансовото ведомство обаче показва точно обратното. Вотът е струвал на данъкоплатците 39 млн. лв.

Според план-сметката вотът "2 в 1" трябваше да излезе с 9 милиона лева над планираните 26 милиона и общата сума трябваше да е 35 милиона лева, което надхвърля с милион прогнозираната от Дянков цена за отделно провеждане на двата вида избори.

Според отчета на Министерство на финансите обаче окончателно са похарчени почти 39 263 417лева, което е с над 4 млн. лева над разписаната план-сметка.

Въпреки, че като най-голямо перо бе предвидено Министерството на вътрешните работи, което получи 4 млн. лв. от предварително отпуснатите 35 млн. лв., от справката става ясно, че ведомството на Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа е изхарчило над 6 млн. лева.
Президентските избори зад граница на МВнР са стрували 618 000 лева, а Сметната палата и Българското националните радио пък са надвишили лимита си средно с по около 65 000 лева.

Министерство на образованието, което отговаря за предоставяне на помещенията за гласуване, е употребило средствата си до стотинка. Ведомството е изхарчило всички отпуснати му 14 000 лева.

Единствените две институции, които не са успели да похарчат отпуснатите им средства, са Министерство на отбраната и Дирекция ГРАО към МРРБ, която отговаря за съставянето на избирателните списъци, които на този вот се оказаха сериозен проблем.

От Министерство на финансите обясниха, че за надскочените разходи няма да се “додават” допълнителни средства. Набавянето им щяло да става за сметка на бюджетите на самите ведомства.

Последвайте канала на

Десислава Станева
703 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини