В Ямбол си имат Мерве, Естрея, Дженифър, Айлин и Елинор

  • 10 януари 2012 15:25

  • 985
  • 0
В Ямбол си имат Мерве, Естрея, Дженифър, Айлин и Елинор
©

Мерве, Естрея, Невели, Дева, Касия и Рода  са част от женските имена на родените през 2011 година деца в Ямбол, което потвърждава тенденцията разнообразието на нетрадиционни имена да е по-голямо при момичетата, съобщиха от пресцентъра на общината.

Освен споменатите, в актовете за раждане, издадени през миналата година, фигурират още Илария, Патрисия, Иванджелина, Габриеле. Компанията се допълва от Дженифър, Айлин и Елинор, както и от звучащите сходно, но с различен произход Мелиса и Мелек.

При момчетата очертаването на тенденции в избора на нетрадиционни имена е по-възможно. Преобладават познатите ни от англоезичните страни – Кевин, Джим, Стивън, Джулиан, Оливър. Сериозна конкуренция им правят имената, чийто произход е от южните ни съседки. През 2011 година в дирекция „Регистрация и гражданско състояние” на община Ямбол са издадени актове за раждане на Панайотис, Богорис, Евангелос, Ергун и Берк.

Услугите по гражданско състояние и гражданска регистрация са сред най-натоварените откъм посещение на граждани през годината като общо 19 658 души са посетили общината по този повод през 2011 година.

Последвайте канала на

Десислава Станева
985 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини