Глоба за фирма заради хаоса на АМ "Струма"

  • 08 януари 2012 16:39

  • 1063
  • 0
Глоба за фирма заради хаоса на АМ "Струма"
© булфото

Глоба заплашва фирма "Стройнженеринг 94", заради хаоса от непочистената добре автомагистрала "Струма", съобщиха от Областното пътно управление в Перник, пише 24 часа.

Размерът на санкцията все още не е уточнен. Десет тира се завъртели на автомагистралата в участъка между селата Студена и Старо село при разклона за Боснек в нощта на 6 срещу 7 януари. Там тежкотоварните коли нощуват. Заради завъртелите се тирове, още 80 коли не могли да потеглят. "Наложи се да чакаме техника от столицата, която да ги издърпва един по един", поясни областният управител Иво Петров. Движението от Кулата за столицата беше пренасочено през Радомир. Към 16 ч. на 7 януари движението бе възстановено.

През нощта на 7 януари на магистрала "Люлин" също е било блокирано движението, заради два преобърнали се тира. Шофьори са престояли в задръстването в продължение на 3 часа, докато бъдат изтеглени тежките машини от платното. Сутринта на 7 януари обаче магистралата бе почистена до асфалт.

В неделя пътищата са проходими при зимни условия в цялата Пернишка област. Достъпни са вече и голяма част от селата в Пернишко.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1063 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини